ODRŽANA IZBOŽBA MEŠANA: Novosadski sajam otvoren! (FOTO)

 

Na Novosadskom sajmu otvorena je 6. Izložba pasa mešanaca "Novi Sad 2019" na kojoj psi koji nemaju rodovnik mogu da pokažu svoju lepotu i posebnost, ali je prilika i da se ukažze na značaj odgovornog vlasništva.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je otvarajući izložbu rekao da ona pretenduje da preraste u tradicionalnu manifestaciju, saopšteno je iz grada.

- Drago mi je što izložba izaziva veliko interesovanje naših sugrađana i što smo na zajedničkom zadatku da na najlepši način podignemo svest o odgovornom vlasništvu i udomljavanju napuštenih životinja. Kako i sama izložba nije svakidašnja, takve su i takmičarske kategorije pa ćemo danas birati najčupavijeg psa, psa sa najlepšim ušima ili najlepšeg elegantno popunjenog psa - rekao je Petrović.

On je čestitao organizatoru JKP "Zoohigijena i veterina" što ukazuje na važnost udomljavanja pasa i dodao da će Grad Novi Sad uvek podržavati ovakve i slične manifestacije.

Svi psi takmičili su se u devet kategorija, a pobednici svih kategorija prošli su u finale pod nazivom "Ko je šmeker celog grada" u kojem su se birala prva, druga i treća "najkera" izložbe.

Prema rečima organizatora kao i prethodnih godina, i ovom šestom Izložbom pasa mešanaca skrenuta je pažnja na potrebu sistemskog rešavanja problema napuštenih životinja, kroz podizanje svesti vlasnika o važnosti sterilizacije, kao i na to da je udomljavanje jedan od najlepših načina pružanja ljubavi i pažnje napuštenim psima i ostalim životinjama u Novom Sadu.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro