Izvor:
03.11.2019 u 11:49
0

ODRŽANA IZBOŽBA MEŠANA: Novosadski sajam otvoren! (FOTO)

Na Novosadskom sajmu otvorena je 6. Izložba pasa mešanaca "Novi Sad 2019" na kojoj psi koji nemaju rodovnik mogu da pokažu svoju lepotu i posebnost, ali je prilika i da se ukažze na značaj odgovornog vlasništva.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je otvarajući izložbu rekao da ona pretenduje da preraste u tradicionalnu manifestaciju, saopšteno je iz grada.

Drago mi je što izložba izaziva veliko interesovanje naših sugrađana i što smo na zajedničkom zadatku da na najlepši način podignemo svest o odgovornom vlasništvu i udomljavanju napuštenih životinja. Kako i sama izložba nije svakidašnja, takve su i takmičarske kategorije pa ćemo danas birati najčupavijeg psa, psa sa najlepšim ušima ili najlepšeg elegantno popunjenog psa – rekao je Petrović.

On je čestitao organizatoru JKP "Zoohigijena i veterina" što ukazuje na važnost udomljavanja pasa i dodao da će Grad Novi Sad uvek podržavati ovakve i slične manifestacije.

Svi psi takmičili su se u devet kategorija, a pobednici svih kategorija prošli su u finale pod nazivom "Ko je šmeker celog grada" u kojem su se birala prva, druga i treća "najkera" izložbe.

Prema rečima organizatora kao i prethodnih godina, i ovom šestom Izložbom pasa mešanaca skrenuta je pažnja na potrebu sistemskog rešavanja problema napuštenih životinja, kroz podizanje svesti vlasnika o važnosti sterilizacije, kao i na to da je udomljavanje jedan od najlepših načina pružanja ljubavi i pažnje napuštenim psima i ostalim životinjama u Novom Sadu.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter