Izvor:
03.11.2019 u 09:18
0

POŽAR NA STAROJ PLANINI: Alarmantno stanje, ruski avion-tanker izlio više od 84 tone vode!

Ruski avion-tanker "Iljušin 76" izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini u Srbiji, saopštilo je iz ministarstva.

"Avion je u subotu obavio dva leta, izbacivši 84 tone vode. Sredstva za kopnenu kontrolu potvrdila su da je zaustavljeno širenje vatre zahvaljujući majstorstvu posade", rekao je predstavnik Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

Prema njegovim rečima, pre poletanja aviona obavljeno je avijaciono osmatranje planinsko-šumske oblasti kako bi se utvrdilo gde se nalaze žarišta.

"Iljušin 760 će nastaviti da gasi prirodne požare u nedelju", dodao je predstavnik Ministarstva.

Ruska letelica, nosivosti 42 tone vode i sa posadom od 12 članova, koja poseduje visokosofisticiranu opremu i tehničke karakteristike za reagovanje u nepristupačnim predelima i planinskim grebenima, stigla je u petak na niški aerodrom.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter