Izvor:
30.10.2019 u 18:39
0

NIKAKO DA PRESTANU POŽARI: Stara planina i dalje pod PLAMENOM! Vatra guta sve pred sobom!

Na Staroj planini i dalje bukti požar, a zasad nema ugroženog stanovništva ni imovine, kažu u Štabu za vanredne situacije u Pirotu. Vatra se širi ka najvišem vrhu Stare planine – Midžoru.

Sreten Savov, kordinator Štaba za vanredne situacije ocenio je da je stanje sa požarom na Staroj planini bolje nego juče i da je situacija stabilna.

– Situacija je sada potpuno stabilna. Ima gde je vatra potpuno ugašena ima negde još gde tinja, ali velikih požara nema. Pratimo dalji razvoj situacije. Bio sam u ataru Dojkinca i Toplog Dola, vatra je skroz daleko od sela – rekao je Savov.

On kaže da su gasioci požara danas snabdeveni hranom, vodom i gorivom, u skradu sa odlukom Štaba za vanredne situacije Pirota.

-Istočne padine Midžora su i dalje pod vatrom, ostali deo je pod kontrolom na toplodolskom delu. Sve od Čungulja do Popove livade i Jenakovog govedarnika oko 30 vatrogasaca i meštana još uvek se bore sa stihijom. Iz podnožja u Toplom Dolu vidi se dim, vetar duva i otežava gašenja. Da je doterano inženjerijsko vozilo i preseklo i napravilo tampon zonu, bio bi rešen problem ali se sa tim još uvek kuburi – kaže Toplodolac Zoran Stojanović.

– U drugim delovima je požar pod kontrolom, dosta je ugašeno,a li sporadično se tu i tamo razgorevaju panjevi. Bolje je nego juče ali samo kiša može da nas spasi – kaže odbornik u Skupštini grada Pirota i nekadašnji graničar u tom području.

Prema poslednjim informacijama, vatrogasno-spasilačke ekipe, žandarmerija i meštani koji su gasili požar na delu iznad Toplog Dola zbog mraka vratili su u selo. Vojska koja je gasila požar na Belim vodama je morala da se povuče nazad, jer ima mnogo dima, a doći će ujutru bar još 100 vojnika i nadaju se da će da ugase vatru.

Kako kažu šumari koji su angažovani na gašenju požara, strogi rezervat prirode Arbinje kod Dojkinaca je bezbedan i tu trenutno nema vatre.

Izvor: srbijadanas.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter