Izvor:
30.10.2019 u 13:47
0

„MILOŠ VELIKI“ SPREMAN ZA ZIMU: Sprema se modernizovana mehanizacija za čišćenje snega!

Na tri punkta na novoizgrađenom auto-putu Miloš Veliki tokom zime biće raspoređeno 12 kamiona, a spremna je i modernizovana mehanizacija za čišćenje snega, kažu iz Puteva Srbije.

Zimska služba kreće sa radom 1. novembra i trajaće do 31. marta.

Šef održavanja na auto-putu Gradimir Milunović navodi da od Obrenovca do Preljine ima 103 kilometara, a da će punktovi biti u Ubu, Ljigu i Takovu.

Po četiri kamiona na svakom punktu, to je po četvrtom najvećem stepenu pripravnosti, a po potrebi ubacićemo i dva grejdera i unimag – rekao je Milunović, prenosi GZS.

Prema njegovim rečima, režim održavanja auto-puta je drugačije od lokalnih, jer se, kaže, radi o saobraćajnici od izuzetne važnost, te je zato veći stepen pripravnosti, a mehanizacija modernija.

Čistači su sa većim noževima nego za obične puteve. Posipači su novi sa bunkerima sa strane i može da se koristi i kalcijum hlorid. Ovo sredstvo je u tečnom stanju i deluje na većim minusima – istakao je Milunović.

Pored mehanizacije za već otvorenu deonicu auto-puta, spremne su mašine i za čišćenje deonice od Surčina do Obrenovca čije otvaranje je planirano u decembru.

Spremno je pet kamiona, jer ništa se ne prepušta slučaju. Pre početka svake zimske sezone vrši se i obuka ljudstva, a kako se širi obim posla povećava se i broj radnika – naveo je Milunović.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter