Izvor:
29.10.2019 u 13:34
0

UŽICE DOBILO VREDNU DONACIJU: Vlada JAPANA poklonila je medicinska sredstva DOMU ZDRAVLJA!

Vlada Japana donirala je Domu zdravlja Užice abulantno vozilo, ultrazvučni aparat, dentalni rentgen, tehnički mikro motor i 20 terenskih torbi za Službu hitne pomoći vrednosti 74.863 evra.

„Veoma cenim napore Ministarstva zdravlja i grada Užica da unaprede kvalitet medicinskih usluga i iskreno se nadam da će ova oprema omogućiti precizniju dijagnostiku i unaprediti lečenje pacijenata. Japan će nastaviti da pruža pomoć stavljajući akcenat na ustanove kao što je Dom zdravalja Užice“, kazao je ambasador Japana Junići Marujama prilikom primopredaje opreme.

Samostalni savetnik u Ministarstvu zdravalja Aleksandar Ranković naveo je da je Japan najveći bilateralni donator zdravstvenog sistema u Srbiji.

„Svojim radom i sagledavnjem lokalnih potreba stanovništva doprinose da zdravstveni sistem Srbije bude bolji, usluge na primarnom nivou sve većeg obima i pođednako kvalitetne na način kako se to radi u Japanu“, rekao je Ranković.

Ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine dosegao je 14 miliona evra, a ukupna japanska pomoć za ovaj period premašuje 508 miliona evra.

tanjug.rs
Foto: wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter