Izvor:
26.10.2019 u 10:12
0

PRAKSA DOKAZUJE: Studenska praksa uskoro u advokatskim kancelarijama u Beogradu! (FOTO)

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu uskoro će biti u prilici da u toku studija izaberu advokatsku kancelariju radi pohađanja studenstke prakse za sticanje znanja i vestina advokatske profesije.

Ova ideja biće realizovana na osnovu Sporazuma o saradnji koji su u petak zaključili Advokatska komora Beograda (AKB) i Pravni fakultet u Beogradu, u okviru “Drugog advokatskog savetovanja" u organizaciji AKB na Zlatiboru.

Sporazum, koji su potpisali predsednik AKB Jugoslav Tintor i dekan Pravnog fakulteta Zoran Mirković, pored osnova za uvođenje studentske prakse u advokatskim kancelarijama, predviđa i uvođenje novog opcionog predmeta na Pravnom fakultetu.

Prema rečima Tintora, na ovaj način studenti će pre početka pripravničkog staža moći da se upoznaju sa advokatskom profesijom, kao nezavisnom i samostalnom, kao i sa svim izazovima s kojima se advokati suočavaju u svom radu.

Ideja je da će preko fakulteta studenti moći da biraju advokatske kancelarije koje su specijalizovane u oblastima koje ih zanimaju, a advokatske kancelarije će, s druge strane, imati mogućonst da izaberu kvalitetne pripravnike, a ne putem rođačkih veza ili poznanstava, naveo je predsednik AKB.

Sporazum će takođe dati osnove za uvođenje novog izbornog predmeta na Pravnom fakultetu – "Pravo advokatske profesije”, koji bi predavali profesori fakulteta, a advokati bi bili gostujući predavači.

Program novog predmeta definisalo je Naučno-nastavno veće.

Pored toga, planirano je da advokati i profesori ubuduće zajedno vode pripreme za polaganje pravosudnih ispita.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter