Izvor:
27.09.2019 u 11:13
0

KOSOVSKA MITROVICA: Zvečan dobio novi prostor za igru i druženje 70 mališana!

Gradonačelnik Zvečana i zamenik direktora Kancelarije za KiM, Vučina Janković i Miljan Ranđelović, predali su danas na upotrebu novi dom za 70 mališana u Predškolskoj ustanovi „Lane“ u toj opštini.

Uz čestitke za krsnu slavu i dan ove ustanove, Ranđelović je poručio i da će, osim novog prostora za igru i druženje, u ovoj ustanovi biti i novih radnih mesta za vaspitačice.

Ovaj vrtić je građen sredstvima iz opštinskog budžeta, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju je pomogla njegovo opremanje.

Plate za vaspitačice koje će se ovde zaposliti će obezbediti Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo I Metohiju i ovo je dobar primer saradnje između opština u pokrajinskom sistemu, sa većinskim srpskim stanovništvom, i države Srbije – rekao je Ranđelović.

Naglasio je da su „deca osnovni smisao našeg rada i budućnosti“.

Potrebu za izgradnjom novog objekta, čime je rešen i problem liste čekanja dece za upis u vrtić, prepoznao je i gradonačelnik Vučina Janković.

Meni je uvek drago da ulažemo u decu zato što je to naša budućnost. Iskreno se nadam da na ovome nećemo stati i da ćemo imati još mnogo projekata, a sve za našu decu i za našu i vašu budućnost – rekao je Janković.

Reči dobrodošlice igrom i pesmom poželeli su i mališani PU „Lane“, a u ime domaćina zahvalila se direktorica ove ustanove Zorica Keljanović.

Sa izgradnjom ovog novog objekta zbrinuli smo 70 mališana i više nema listi čekanja. Nadam se da će biti još više dece – rekla je Keljanović.

Novoizgrađeni objekat je veličine 100 kvadratnih metara sagrađen je sredstvima opštine Zvečan i omogućiće svoj prijavljenoj deci da borave u ovoj ustanovi, koja trenutno broji oko 400 mališana.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter