Izvor:
27.09.2019 u 09:44
0

„STVARAMO ZNANJE“: Osnovna škola u Ubu dobila računare od Telekoma!

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Chulibrk uručio je danas računarsku i prateću opremu Osnovnoj školi "Milan Munjas" u Ubu, koja je jedna od 20 škola kojima je ove godine dodeljena donacija Telekoma Srbija.

Svečanom otvaranju računarskog kabineta prisustvovao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Telekom Srbija nastavio je sa opremanjem informatičkih kabineta u osnovnim školama u okviru projekta "Stvaramo znanje" koji se, treću godinu zaredom, sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Šarčević je rekao da je drugi put u poseti toj školi i naglasio da ministarstvo, zajedno sa Telekomom, kao velikim donatorom, društveno odgovornom kompanijom i partnerom, radi na projektu povezivanja škola, odnosno digitalizaciji obrazovnih modela.

Kaže da je 2.000 digitalnih učionica napravljeno prošle godine, ove godine još 8.000, kao i da će sledeće i 2021. godine biti još po 10.000 digitalnih učionica po celoj Srbiji.

– Mi smo već prešli mnoge faze u reformi obrazovanja koje treba da unaprede nastavu, ali i da steknete bolje veštine i da se digitalno opismenite na najvišem nivou. U tom smislu je pomoć kompaije Telekom jako važna – naglasio je Šarčević.

Chulibrk je rekao da je ta kompanija tokom tri godine opremila 60 informatičkih kabineta u 60 osnovnih škola širom Srbije i da se projekat "Stvaramo znanje" realizuje u okviru programa "Pokrećemo pokretače".

– Projekat opremanja informatičkih kabineta u osnovnim školama pokrenuli smo 2017. godine, povodom 20 godina postojanja naše kompanije, sa ciljem da učenicima i nastavnicima obezbedimo savremene uslove za rad, kako bi digitalnu pismenost podigli na još viši nivo – rekao je Ćulibrk

Povezivanje digitalnih komunikacija sa učenjem danas je, ističe Chulibrk, jako važno, jer deca upravo u školama na pravi način uče kako da iskoriste prednosti modernih tehnologija, ali i kako da zaobiđu sve opasnosti koje one nose.

Pokretače vidimo u novim naraštajima i upravo je osnaživanje i ulaganje u mlade nešto čemu kao kompanija tradicionalno posvećujemo veliku pažnju i što predstavlja važan aspekt društvene odgovornosti Telekoma Srbija – rekao je Chulibrk.

Pored Osnovne škole "Milan Munjas“, sredstva za opremanje informatičkih kabineta ove godine dodeljena su i OŠ "Đura Jakšić" u Čurugu, OŠ "Doža Đerđ" u Gunarošu, OŠ "Branko Ćopić" u Lukićevu, OŠ "Sava Munćan" u Kruščici, OŠ "Jovan Popović" u Suseku i OŠ "Majur" u Majuru.

Takođe, opremljene su i OŠ "Sveti Sava" u Popučkama, OŠ "Petar Vragolić" u Ljuboviji, OŠ "14. oktobar" u Bariču, OŠ "9. maj" u Sastavcima, OŠ "Sveti Sava" u Toponici, OŠ "Karađorđe" u Rači, OŠ "Branko Radičević" u Sedlaru, OŠ "Sreten Lazarević" u Prilikama, OŠ "Vuk Karadžić" u Donjem Milanovcu, OŠ "Dositej Obradović" u Vražogrncu, OŠ "Branko Radičević" u Trgovištu, OŠ "Stana Bačanin" u Leposaviću i OŠ "Vuk Karadžić" u Žitnom Potoku.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter