Izvor:
26.09.2019 u 11:42
0

FLESENKEMPEROM POSETIO NOVI SAD: VUČEVIĆ SA ŠEFOM MISIJE SAVETA EVROPE O UPRAVLJANJU LJUDSKIM RESURSIMA!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa šefom Misije Saveta Evrope Tobijasom Flesenkemperom koji je posetio Novi Sad povodom promocije paketa podrške opštinama, gradovima i gradskim opštinama u oblasti upravljanja ljudskim resursima, a koja će danas biti održana u Skupštini Grada Novog Sada.

Kako je informisao gradonačelnika, Savet Evrope raspisuje poziv za podnošenje prijava za realizaciju paketa podrške opštinskim i gradskim upravama za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u 30 lokalnih samouprava. Poziv se objavljuje u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Gradonačelnik Vučević zahvalio se šefu Misije Saveta Evrope na poseti, i istakao da je upravljanje ljudskim resursima od presudnog značaja za efikasniji i transparentniji rad lokalne administracije, te da Novi Sad nastoji da maksimalno iskoristi svaku priliku za napredovanje u toj oblasti.

Tobijas Flesenkemper je naglasio da paket podrške opštinskim i gradskim upravama podrazumeva pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u ključnim oblastima upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i podzakonskim aktima, relevantnim za ovu oblast. Realizacija paketa podrške trajaće od novembra 2019. do marta 2021. godine.

Šef Misije Saveta Evrope pohvalio je aktivnosti Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, a sagovornici su se složili da u okviru tih projekata postoji prostor za zajednički angažman.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter