Izvor:
20.09.2019 u 13:46
0

HAPŠENJE U KRALJEVU: Oštetio „Srbijavode“ za šest miliona!

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu policija je uhapsila Z. R. (55), odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i oštetio javno preduzeće "Srbijavode" za skoro šest miliona dinara, a Direkciju za vode za više od 400.000 dinara.

U saopštenju MUP-a se precizira da se Z. R. sumnjiči da je od juna do aprila 2018. godine, suprotno ugovoru koji je imao sa javnim preduzećem "Srbijavode" o iskopavanju rečnog nanosa, bez saglasnosti i znanja tog preduzeća i njegovog nadzornog organa, iz korita reke Moravice iskopao veću količinu rečnog nanosa od ugovorene.

Sumnja se da je Z.R, suprotno ugovornoj obavezi, iskopao 7.000 kubika rečnog nanosa više i tu količinu prodao jednoj firmi iz Požege, čime je oštetio „Srbijavode“ za 5.994.268 dinara.

On je, kako se sumnja, naneo štetu i Direkciji za vode za 418.744 dinara, koliko bi iznosila nadoknada za izvađeni rečni nanos.

Policija navodi da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter