Izvor:
07.09.2019 u 05:11
0

JURIĆ IGOR NA KONFERENCIJI: Društvene mreže mogu i da odmognu kada je nestanak deteta u pitanju, mediji su presudni!

Igor Jurić, otac Tijane Jurić koja je 2014. godine silovana i svirepo ubijena nadomak Bajmoka, govorio je na konferenciji o trendovima u telekomunikaciji i medijima o panelu „Društvene mreže i građanske inicijative“. On je pričao o doživljaju koji nikada neće zabotraviti i tome kakvu su mediji i društvene mreže u tom slučaju odigrali ulogu.

– Nismo pokretali nikakve peticije, niti smo prikupljali onlajn potpise, jer oni ne znače ništa. Mi smo pokrenuli aktivno prikupljanje potpisa putem građanske inicijative. Mi smo primenuli dva zakona. Jedan zakon je Tijanin zakon (o uvođenju doživotnih kazni za silovatelje i ubice dece). Bio sam motivisan kada je moja Tijana nestala akciom državnih organa, gde je jedan čovek odlučivao o životu i smrti deteta. Kada je čovek u Subotici dobio poziv da je dete u Bajmoku nestalo, on je trebao da pozove odeljenje za Visokotehnološki kriminal u Beogradu. Da je on to učinio, Tijana bi bila pronađena i ostala bi živa. Ne želim da se razmišlja da li uopšte dete treba da se spasi i o tome kakvo je to dete, da li kod nekog dečka ili sl. Društvene mreže jesu učinile veliku stvar kada je u pitanju Tijanin zakon i odigrao važnu ulogu, ali bez medija nije bilo moguće da se sve iznese do kraja. Rekao bih da su društvene mreže pokrenule lavinu da se mediji uključe u celu priču – rekao je Igor Jurić.

Igor Jurić je napomenuo da društvene mreže mogu pomoći kada su u pitanju ovakvi slučajevi, ali da su ipak mediji presudni po tom pitanju.

– Za uvođenje doživotnih kazni, koristio sam Tviter, gde su se ljudi uključivali i pratili naš rad. Napomenuću da tviter jeste dobra stvar, ali isto tako i veliko zlo. Na njemu možeš da budeš veoma cenjen i poštovan, a u drugom momentu će te svi zamrzeti. Niko ne može pretpostaviti kakav je osećaj kada ti nestane dete, niti želim da bilo ko doživi ono što je doživela moja porodica. Noću nisam mogao da spavam, jer sam razmišljao gde je, da li je neko maltretira, da li je gladna, bosa…i tako sam živeo 13. dana, dok nisam saznao da je ubijena. Najgore od svega bilo mi je kada je jedan mediji dao lažne izjave, i onda se čitava Srbija u jednom momentu okrenula protiv sasvim obične porodice. Naravno, ima i divnih novinara sa kojima sam ostao prijatelj.

Happytv.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter