Izvor:
05.09.2019 u 07:50
0

MALI: Povećanje penzija od 1. januara 2020, zaposlenima u javnom sektoru povećanje plata do kraja godine!

Ministar Siniša Mali rekao je da će penzioneri do kraja godine dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a da se povećanje penzija očekuje od 1. januara 2020.

Zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati povećanje plata do kraja godine.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će svi penzioneri do kraja godine dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a da se povećanje penzija očekuje od prvog januara 2020. godine.

Ministar finansija je rekao da zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati povećanje plata do kraja godine.

Do kraja godine naši sugrađani treba da očekuju jednokratno 5.000 dinara, ako kalkulacije budu tačne, uz povećanje od 1. januara – videćmo koliko će biti shodno švajcarskoj formuli – kaže Mali.

Do kraja godine biće povećanje plata u javnom sektoru, vrlo brzo, za desetak dana, samo da pogledamo kako nam stoji budžet, do polovine septembra znaćemo koliki će procenat biti – istakao je ministar.

Mali ističe da postoji veliki broj izazova, usporava nemačka ekonomija, Evrozona, a sve to može da utiče na stope rasta naše ekonomije.

Situacija u budžetu je takva da rezultati ekonomskih reformi iz 2014. godine daju za pravo da rezultate i efekat vratimo građanima Srbije kroz povećanje plata i penzija – istakao je Mali.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter