Izvor:
23.08.2019 u 12:47
0

JOŠKA BROZ OTVORIO DUŠU: Zahvalan sam dedi, on me je naučio sve o PRAVIM ŽIVOTNIM VREDNOSTIMA! (VIDEO)

Joška Broz, unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, bio je gost portala Hepi televizije, te je prokovorio o svom deki.

Podsetimo, on je Imao tri godine kada su mu se roditelji, Žarko Broz i Tamara Veger razveli, pa je sa mlađom sestrom Zlaticom prešao da živi kod svog dede, Josipa Broza Tita i njegove supruge Jovanke. Posle osnovne škole, najpre je upisao gimnaziju, ali je ponavljao prvi razred. Tada se premestio u mašinsku školu, da bi na kraju otišao u šumarsku školu u Kraljevu. Završio je Šumarski fakultet u Beogradu.

Za one koji nisu znali Joška je jedno vreme je radio kao šumar i metalostrugar, a kasnije je bio Titov pratilac u lovu i nadzornik njegovih lovišta. Kao milicajac u Antidiverzantskom vodu brinuo se za dedinu bezbednost sve do njegove smrti, 4.maja 1980 godine. Poslovnu karijeru nastavio je kao ugostitelj u Beogradu u kome je držao restoran „Čuburska lipa“ i restoran "Tito".

Ženio se četiri puta i ima sinove Nebojšu i Viktora i kćerku Tamaru. Takođe ima unuke Lazara, Luku i Filipa.

Naime, on je otkrio da ga je Tito naučio najvažniju životnu stvar.

On je odgojio mene, moju sestru i strica Mišu. Kod njega smo odrasli, i ono najvažnije što nas je učio to je da se živi od svog rada, ne od prezimena, već od poštenja. To je uticalo na naš dalji život.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter