Izvor:
14.08.2019 u 11:18
0

OBUSTAVLJEN ŠTRAJK: Izašli rudnici iz jame Stranjani! (FOTO)

Šesnaest rudara, koji su 20 sati proveli u jami Stranjani, izašlo je na površinu nakon što je postignut dogovor direktora Rudnika mrkog uglja Zenica Nevzeta Vrškića i rudara u Stranjanima.

Vrškić je danas u rudniku Stranjani obavio razgovor sa nezadovoljnim rudarima i dodao da su dogovorene mere kojima bi rudari bili zadovoljni, nakon čega su pristali da napuste jamu.

– Obećali smo jedan deo naknada da normu na neki način smanjimo, a deset radnika iz Raspotočja neće u ovom momentu ići iz te jame, jer dole imamo složenu situaciju sa širokim čelom – kazao je Vrškić.

On je dodao da je sa Elektroprivredom usaglašeno da se u što kraćem periodu primi određeni broj radnika koji im nedostaje u procesu proizvodnje.

Štrajk rudara počeo je u utorak u 15 sati, a okončan je danas, međutim rudari danas neće nastaviti proizvodnju nakon provedenih više od 20 sati u jami.

Rudari su tražili prijem novih radnika, odnosno, vraćanje njihovih kolega iz jame Raspotočje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter