Izvor:
12.08.2019 u 04:44
0

VREMENSKA PROGNOZA: Do utorka vruće, nakon toga pljuskovi i grmljavina! (FOTO)

U Srbiji će do utorka biti vrlo toplo sa najvisom temperaturom od 35 do 38 stepeni, upozorio je RHMZ.

Samo će na severu u utorak biti nesto prijatnije sa najvisom dnevnom temperaturom oko 32 stepena, navodi se u saopštenju.

Naoblacenje sa kisom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noci ka sredi, a prvo ce zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije. Lokalno se ocekuju obilni pljuskovi i jak vetar u zoni pljuska.

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistocni vetar. Najniza temperatura biće od 16 do 24, a najvisa od 35 do 38 stepeni.

I u Beogradu danas suncano i veoma toplo. Najniza temperatura bicvhe 24, a najvisa 37 stepeni.

Prema izgledima za sedam dana, do 19. avgusta, u utorak će biti sunčano i veoma toplo, osim u severnim krajevima gde ce biti prijatnije sa najvisom dnevnom temperaturom oko 32 stepena.

Krajem dana i tokom noci u severnim i zapadnim krajevima, a u sredu i u ostalim naoblacenje sa kisom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Lokalno se ocekuju i obilni pljuskovi (20 – 30 l za kratak vremenski period) i jak vetar u zoni pljuska.

U cetvrtak jos ponegde na jugu i istoku Srbije uz promenlljivu oblacnost kratkotrajna kisa ili pljusak, uglavnom u planinskim predelima, a u ostalim krajevima razvedravanje uz najvisu temperaturu od 27 do 30 stepeni.

Od petka do kraja perioda pretezno suncano u petak sa temperaturom koja ce biti bez bitnije promene, a od subote malo toplije sa redom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter