Izvor:
25.05.2019 u 16:13
0

TAKMIČENJE AMS S: Mališani pokazali visoko znanje o saobraćaju!

Takmičenje za osnovce "Šta znaš o saobraćaju" u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMS S) i MUP-a završeno je danas dodelom medalja mališanima koji su pokazali visoko znanje o poznavanju saobraćaja, a najbolji će predstavljati našu zemlju na Evropskom takmičenju o poznavanju saobraćaja u Ženevi.

Najboljim osnovcima nagrade su dodelili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor policije Vladimir Rebić, predsednik AMS S Dejan Stojić i generalni sekretar AMS S Milan Nikolić koji su istakli da je testove o poznavanju saobraćaja polagalo 250.000 đaka iz cele Srbije.

Ministar Udovičić je istakao da taj podatak pokazuje da AMS S u saradnji sa MUP-om organizuje najbrojniju manifestaciju tog karaktera ne samo u zemlji, već i u regionu.

"Želja nam je da probudimo svest kod dece, ali i da deca promovišu i podignu svest o bezbednosti saobraćaja kod svojih drugara i roditelja", rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, takva vrsta takmičenja predstavlja značajan mehanizam za podizanje svesti građana, ali i služi da kod dece probudi osećaj timskog duha kako bi naučila da pobeđuju i gube.

– Kroz teške zadatke koje rešavaju kroz takmičenje pripremamo ih da prezentuju sebe i svoju zemlju na međunarodnim takmičenjima – ukazao je ministar.

Direktor policije Rebić kaže da je izuzetan podatak to što je 250.000 dece prošlo takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" i dodao da je to ohrabrajuća vest koja će doprineti da deca budu bezbednija na ulicama.

– Inače, bezbednost dece je jedan od prioriteta rada MUP-a. Pored ovog takmičenja koje podržavamo, podsetimo i da smo od 2017. uveli predmet Osnovi bezbednosti dece za učenike četvrtog i šestog razreda, a od ove godine i u prvim razredima – rekao je Rebić.

To je, dodaje, još jedan segment kojim MUP pokazuje da brine o najmlađima i da se trudi da ih nauči da podignu svoju bezbednosnu kulturu i zaštite sebe kako u saobraćaju tako i u drugim opasnim okolnostima.

Predsednik AMS S Stojić kaže da je danas završeno jubilarno 50. takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" i da je ove godine učestvovao rekordan broj dece.

– Ove godine je skoro 250.000 učenika prošlo testove. Danas su najbolji pobedili i osvojili zlatne medalje, a neki od njih će od 12. do 15. septembra predstavljati našu zemlju na finalnom evropskom takmičenju u Ženevi – rekao je Stojić.

Očekuje dobar rezultat našeg tima, s obzirom na činjenicu da su ove godine, ističe, napravili teže testove i komplikovaniji poligon.

Generalni sekretar AMS S Milan Nikolić istakao je da održavanjem tog takmičenja AMS S pokazuje da je društveno odgovorna organizacija i najavio da će sa tom vrstom takmičenja nastaviti i dalje.

– Smatramo da su mališani ove godine pokazali znanje na zavidnom nivou. Očekujemo da u Ženevi posle 2014. ponovo osvojimo zlatnu medalju, ali od pobede je mnogo važnija edukacija i ono što će naša deca naučiti kako bi sebi i svojim drugarima podgili svest o bezbednosti i saobraćajnim propisima – podvukao je Nikolić.

Na Evropskom šampionatu u Ženevi našu zemlju će predstavljati dve devojčice i dva dečaka uzrasta od 10-12 godina, a to su Lana Vujinović iz Sremskog okruga, Milica Mijatov iz Južnobanatskog okruga, Andrej Todorović iz ekipe "Beograd 1" i Stefan Živanov iz Južnobanatskog okruga.

Naime, učenici su se nadmetali u teorijskom delu u rešavanju saobraćajanih testova, kao i u praktičnom delu koji je podrazumevao vožnju bicikala na poligonu.

Na takmičenju je učestvovalo oko 1.000 osnovnih škola iz 25 okruga, a danas su se takmičili pobednici okružnih takmičenja iz Srbije i pobednici opštinskih takmičenja iz Beograda.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@Cuckovicm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter