Izvor:
25.05.2019 u 13:28
0

MIHAJLOVIĆ: Borba protiv nasilja obaveza svih nas!

Borba protiv nasilja nad ženama i decom jedan je od prioriteta Vlade Srbije, ali nije dovoljno to što donosimo dobre zakone i imamo institucije, neophodno je da svako od nas da svoj doprinos, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Ona je, povodom poslednjeg slučaja nasilja u Novom Sadu, istakla da nije dovoljno da saosećamo kada se nasilje dogodi, a da o nasilju ćutimo i ništa ne preduzimamo, saopšteno je iz njenog kabineta.

– Neka deca su juče ostala bez majke, to su naši sugrađani, tu su iz našeg komšiluka. Nedopustivo je da znamo da nasilje postoji, da vidimo da se dešava i da ništa ne preduzmemo – navela je Mihajlović.

Ona je istakla da je u borbi protiv nasilja uloga svih važna – institucija da obavljaju svoj posao, medija da o nasilju ne izveštavaju tabloidno i senzacionalistički, a građana i građanki Srbije da nasilje ne zataškavaju, jer ono nije privatna stva.

– Ovo je zajednička borba države i građana. Pomozite da do nasilja ne dođe – apelovala je Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter