Izvor:
21.05.2019 u 09:56
0

„IGRA PRESTOLA“ POBRALA OPREČNA MIŠLJENJA! „Kada igrate igru prestola, pobedite ili umrete!“

Konačna epizoda Igra prestola je emitovana po čemu se približava jednoj od najuspješnijih serija u televizijskoj povesti.

Ali sezona osam finala dobila je mešovitu reakciju fanova i kritičara.

Više od milion gledalaca potpisalo je peticiju da se osma sezona obnovi sa "kompetentnijim piscima".

I, ako su rane reakcije na finale nešto što će proći, kritičari nisu daleko iza njih.

– Nema sumnje da je ova sezona bila zbrzana– napisala je Luci Mangan i dodala:

– To je uzaludno trošenje prilika, rasipanje dobre volje i neuspeh kada je istrajnost likova i njihovih aktera. Ali, finale je upravo pušteno.

– Kada igrate igru prestola, pobedite ili umrete. Sve u svemu, mislim da je pobedila.

Mangan nije bio jedini kritičar koji je pokupio osjećaj žurbe u produkciji, a Erik Kain iz Forbesa piše:

– Mislim da su mane finala uglavnom nastale iz žurbe.

On je rekao da je priča Daeneris Targariena ove sezone "previše požurila da radi ispravno, ali s obzirom na pravu količinu vremena i TLC, to je mogla biti jedna od najneverovatnijih karakternih lučnih mjesta na televiziji.

On je nastavio:

– Bez obzira na propuste u ovoj sezoni i poslednje, bez obzira na razne loše odluke tokom godina … to je još uvijek jedna od najboljih TV emisija ikada napravljenih.

Adam Starkei iz Metro-a rekao je da je poslednja epizoda koristila "razdvojene prečice sa pričanjem priča koje su se osećale izvan koraka originalnog oka za detalje.

On je dodao:

– Nije baš to što smo se nadali, ali je teško osećati ogorčenost prema predstavi koja deluje na tako uzbudljivom, operativnim nivou.

Neki kritičari su bili nešto više istrajni u svom neodobravanju.

– Kakav apsolutni antiklimaks– napisao je Nicola Agius.

– HBO, zar nisi gledao ovu seriju pre nego što si pristao da je emituješ? Mislim, imao si dve godine! Želim da pronađem pisce, zgrabim zvono, više puta im se obraćam dok ponavljam "sramota" iznova i iznova. Možda će onda dobiti poruku.

U Hiltonovoj recenziji za dve zvezde za "Independent", Nick Hilton je rekao:

– Za fanove koji su se posvetili prethodne 72 epizode ​​sa žarom koji se suprostavlja najvećim franšizama u kinematografiji i književnoj istoriji, to ne donosi ključni udar da se osećate, da vas čini brižnim.

– Pre nekoliko godina bilo bi teško zamisliti gledanje poslednjeg snimka igre prestola bez treptaja suze u oku, ali večeras je to bila stvarnost.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter