Izvor:
22.04.2019 u 11:19
0

GORAN TRIVAN: Nema ništa bez timske igre, ona daje rezultate! (FOTO)

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan istakao je da nekada devastirano područje na Adi Huji pokazuje da se ljubav prema prirodi isplati, ujedno poručujući da je ljubav prema prirodi neodvojiva od ljubavi prema Srbiji.

Trivan je to rekao na beogradskoj Adi Huji na obali Dunava, povodom Međunarodnog Dana planete Zemlje – 22. aprila, gde je prisustvovao formiranju "Medenog vrta" i sadnji autohtonih belih vrba u cilju projekta revitalizacije i pošumljavanja Ade Huje.

-Ovaj horor i devastirano područje koje je ovde bilo do 2012. godine pokazuje da se ljubav prema prirodi isplati-rekao je Trivan.

Kako kaže, od spasenja planete Zemlje, nema važnijeg i većeg planetarnog cilja.

Čak i jedan ekološki ostrašćenik, dodaje, čak i ja jedan jesam u većini.

Trivan je poručio da ovo što se radi na Adi Huji predstavlja svojevrstan kiseonik za Beograd.

-Beograd je spreman da špic Ade Huje bude ovo što sada jeste. Dok se rukavac Ade Huje ne sredi, Ada Huja neće završiti svoju misiju. Ako u dogledno vreme napravimo sistem preradnih voda rešićemo problem- izjavio je Trivan

Govoreći o projektu zaštite životne sredine na Dunavu, koji je, kako je kazao, naša glavna karika sa Evropom, on je upitao u koliko još projekata Srbija ima u svetu konkurentnost.

-Samo je pitanje koliko društvo to valorizuje. Potreban je i novac, jer bez novca nema ništa- rekao je Goran

Na planu biodiverziteta i pošumljavanja, prema Trivanovim rečima, treba raditi jer kad "šume nestanu, nestaju i pluća".

-Nema ništa bez timske igre, timska igra daje rezultate. Nauka je potpora, i uz dobar menadžment i kapacitete, to je nešto što daje garancije za budućnost-zaključio je Trivan.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter