SARADNJA SA EGIPATSKIM KOLEGAMA: Dragan Marković Palma doputovao na čelu privredno-političke delegacije u Hurgadu!

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma doputovao je na čelu privredno-političke delegacije iz Srbije u Hurgadu, u uzvratnu posetu tom egipatskom gradu i regionu Crveno more. 

Kako je danas saopšteno iz njegovog kabineta, Marković predvodi delegaciju od trideset uspešnih biznismena, koji će tokom svog boravka imati nekoliko sastanaka sa egipatskim kolegama, kako bi počeli saradnju na ekonomskom i turističkom planu. 

Markovića je na aerodromu u Hurgadi dočekao general Ahmet Abdalah, guverner te oblasti, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim srpskim prijateljem, kaže se u saopštenju. 

- Drago mi je što se opet vidimo sa željom da vas ugostimo i da vam pokažemo koliko smo srećni što smo obnovili prijateljstvo dva naroda koje su započeli predsednici Tito i Naser pre skoro osam decenija - rekao je guverner Abdalah. 

On je podsetio da je u Egiptu u toku referendum na kojem se preko 60 miliona ljudi s pravom glasa izjašnjava o prihvatanju amandmana kojim bi se omogućilo aktuelnom predsedniku da ostane na čelu države još dva mandata.

Dragan Marković je svog domaćina obavestio o velikom mitingu podrške državnom rukovodstvu Srbije u petak u Beogradu. 

- Bio je to veličanstven skup pre svega običnih, ali časnih ljudi, koji su došli iz svih krajeva Srbije kako bi svog predsednika Aleksandra Vučića podržali na evropskom putu oporavka zemlje i u rešavanju problema s našom južnom pokrajinom (Kosovo i Metohijom) - rekao je Marković. 

Dodao je da su Srbiji i Egiptu otvorena vrata za ekonomsku saradnju, čemu su doprineli dobri bilateralni odnosi dveju zemalja i uspešna diplomatska aktivnost predsednika Aleksandra Vučića i prvog potpredsednika srpske Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. 

Jagodinska delegacija boraviće u Egiptu do petka.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije - Žurka
02:30  Posle ručka