Izvor:
14.02.2019 u 08:51
0

LONČAR: Predlog da se zimski raspust za osnovce i srednjoskolce produži za jos nedelju dana!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložiće na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana.

On je rekao da se na taj korak odlučio na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

Velika većina pacijenata koji su umrli imala je udružene bolesti, hronične bolesti- dijabetes, povišen pritisak. Zdravstveni sistem je spreman, dovoljno respitratora, dovoljno leka tamiflu – pojasnio je ministar.

Lončar pojašnjava da je epidemiološka situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godine, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter