Izvor:
03.09.2016 u 14:06
0

DOBRE VESTI ZA SRPSKO ZDRAVSTVO: Ministar najavio početak izgradnje DVE KLINIKE!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je sinoć da je počela izgradnja Tiršove 2 i Onkologije 2 i da je to prioritet. On je za RTS rekao i da je premijer uključen i da se trenutno traže sredstva koja su najisplatljivija.

Renoviranje Kliničkog centra je u planu, 50.000 kvadrata će biti opremljeno, 40 firmi je otkupilo dokumentaciju, sedam firmi je ispunilo sve uslove. Nemamo problema, skupili smo dokumentaciju i odradiće se sve što je do nas – kaže Lončar.

Ministar je ponovio da je kupovinom novog aparata za zračenje u kliničkom centru u Kragujevcu nema više liste čekanja i ističe da su prioritet za lečenje deca i najhitniji slučajevi. Lončar je rekao da će svi koji su na listi čekanja u drugim gradovima, ili u slučaju da aparat ispadne iz sistema biti upućeni u Klinički centar u Kragujevcu.

Za mesec i po dana radiće aparati u Nišu, Kamenici i Beogradu. Sa tenderom Svetske banke nabavićemo šest aparata i neće biti lista čekanja – kazao je Lončar za RTS.

Ministar je apelovao na sve iz zdravstva i istakao da "od njih zavisi nečije zdravlje i život i da treba da se ponašaju tako".

Napravili smo plan kako da zamenimo skenere, izdvojićemo oko 450 miliona dinara i time zameniti sve što je neophodno – ističe Lončar.

Kaže da je u narednom periodu prioritet da se povrati odnos pacijenta i lekara.

Prioritet je da povratimo odnos pacijenta i lekara, pa preventiva, jer građani treba da shvate da kad se na vreme otkrije nešto može da se izleči, moramo da promenimo svest građana i sve što radimo je da učinimo da ljudi vide da su lekari tu zbog njih i da taj odnos mora da bude mnogo bolji – objašnjava Lončar za RTS.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Blic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter