Izvor:
24.06.2018 u 07:44
0

KONCERT ZA PAMĆENJE ISPRED HRAMA SVEOG SAVE: „Aleksandrov“ pod otvorenim nebom uz ovacije publike!

Ansambl ruske Crvene armije "Aleksandrov" održao je sinoć koncert za pamćenje ispred Hrama Svetog Save. Koncert je počeo u 20.30 sati a u narednih sat i po vremena ruski ansambl izveo je poznate ruske pesme – "Kaćuša", "Ždralovi", "Dan Pobede", "Crne oči", "Kaljinka"…

"Tamo daleko" hor je otpevao na srpskom jeziku, kao i pesmu posvećenu patrijarhu Pavlu.

Koncert su pratili premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Srefanović, Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Zoran Ðorđević i drugi, kao i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin. Članove ansambla juče je primio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji, kako je rekao, zbog nastavka dijaloga u Briselu neće moći da prisustvuje koncertu.

Ansambl Aleksandrov, koji ove godine slavi 90 godina od osnivanja, čuven je po repertoaru koji govori o hrabrosti i odvažnosti sovjetskih vojnika, i redovno nastupa na svečanim događajima posvećenim datumima Velikog otadžbinskog rata, kako u Rusiji tako i izvan nje, ali i na proslavama važnih praznika kao što su Dan pobede, Dan branilaca otadžbine, Međunarodni dan žena.

"Dan Pobede" jedna je od najdražih pesama sovjetskog naroda o Velikom Otadžbinskom ratu, dok je numera "Išao sam iz Berlina" pesma puna života koju su pevali sovjetski vojnici i pobednici, vraćajući se iz Berlina svojim kućama. Obe ove numere izvedene su na beogradskom koncertu, kao i pesma "Ždralovi", posvećena svim poginulim vojnicima i večnom sećanju na njih.

U pesmama ansambla Aleksandrov neretko se pominje i ljubav, a na repertoaru pripremljenom za beogradsku publiku našla se i čuvena "Kaćuša", pesma o istoimenoj devojci koja svojom pesmom šalje pozdrave voljenom vojniku i graničaru. Romansu "Crne oči" publika je takođe imati priliku da čuje, a tu je bila i neizostavna "Kaljinka".Jednu od pesama, posvećenu patrijarhu Pavlu, otpevali su na srpskom jeziku.

Koncert ispred Hrama Svetog Save je prvi pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova: 50 članova hora, 30 članova orkestra, četiri soliste i 26 igrača, pod vođstvom dva dirigenta.

Ansambl je pre dve godine preživeo strašnu tragediju kada je u avionskoj nesreći iznad Sočija izgubio svoja 64 člana. Avion je leteo u rusku bazu Hmejmim u Siriji, a pao je u Crno more ubrzo nakon pletanja, a poginilo je ukupno 92 ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen/Twitter/BiljanaZ1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter