DUGUJEMO VAM SVAKI MIRAN DAN I BEZBRIŽNU NOĆ: Predsednik Srbije poručio pripadnicima policije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pripadnici MUP-a ti koji štite našu slobodu, spokoj, mir i bezbednost i omogućavaju napredak, štite zakon i građane bez obzira na pol, versku i drugu pripadnost, našu decu i budućnost, a ne vlast ili upravu.

Vučić je na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana policije rekao da neretko ima prilike da čestita, ali da to ne čini nikada sa takvim strahopoštovanjem kao pripadnicima srpske policije, sa ljudima koji ujutru polaze na posao sa svešću da je povratak neizvestan.

Predsednik Srbije je dodao da se zato divi članovima njihovih porodica koji jedini na pravi način razumeju težinu posla koji obavljaju.

"Vi štitite, služite i omogućavate svima ostalima da žive bez straha", rekao je Vučić i naveo da svojim radom, pregorom omogućavaju napredak zemlje.

Kako je rekao, njihova uloga se često poistovećuje sa represijom, zameraju im nekada što su strogi, nekada blagi i poslednji su kada se dele priznanja.

Naveo je i da se sada, kada je odlučeno da se za pripadnike službi bezbednosti obezbede stanovi po povoljnim cenama neki govore da je želja da se time obezbedi i potplati represivni aparat kako bi nekog štitio.

"Nama niko ne treba da nas štiti, već samo oni koji će da štite našu decu", poručio je Vučić i dodao da za vreme aktuelne vlasti policija nije podigla ruku za političke neistomišljenike, na građane, na učesnike protesta...

Rekao je da mnogi nisu svesni koliko duguju policajcima, a svi terba da osecghaju ponos zbog onoga što rade i što ih imamo.

Predsedenik Srbije je izneo podatke i da je 70 odsto više droge zaplenjeno u periodu januar - april nego u prošloj godini u prvom kvartalu, da je 45 odsto počinilaca krivicncih dela uhvaćenih na delu...i da je sve to više u odnosu na

2017. godinu koja je uspešnija od 2008. godine za 15 odsto.

"Vi ne postojite da biste štitili ni režim, ni vlast, ni upravu, već one koji čine naše društvo", poručio je predsednik Srbije i naznačio da policija štiti svakoga građanina.

"Vaš je rezultat više od impresivnog i zahvaljujem vam na tome", naglasio je Vučić i rekao da to čini u svoje lično i ime svih onih koji to vide i znaju.

Vučić je rekao da će učiniti sve da policija dobije priznanje kakvo zaslužuje i da dobije tu podršku i kroz veće plate.

On je istakao da je sa premijerkom Anom Brnabić razgovarao i da ga je informisala da će i ove godine dobiti značajno uvećana primanja, opremu i mogućnost da pripadnici MUP dođu do novih stanova.

Modernizacija pre svega služi da se zaštite od napada, naglasio je Vučić govoreći koliko je posao policajca težak.

Policajac je, kako je rekao, spreman da da život za našu slobodu, mir i spokoj i našu državu.

"I svako kada ga vidi (policajca) treba da zna koliko je težak njegov posao i moramo i možemo da ga pozdravimo za slobodu i spokoj koji imamo", rekao je predsednik Srbije.

"Dugujemo vam svaki miran dan i bezbrižnu noć", rekao je Vučić.

 

Kurir.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live