Izvor:
14.04.2018 u 13:22
0

ZATVARA SE CENTAR GRADA: Velike promene u saobraćaju i gradskom prevozu zbog biciklista, radova, karnevala i DERBIJA!

Velike gužve očekuju Beograđane tokom predstojećeg vikenda usled održavanja dečje biciklističke trke, Rakovičkog karnevala, radova na tramvajskom koloseku, ali i 157. "večitog derbija". Međutim, sve ovo samo je uvod u kolaps koji nas očekuje narednog vikenda, kada će biti održan Beogradski maraton.

Tokom održavanja biciklističke trke "Dečji tur – Milan Panić 2018", od 15.00 do 18.30 za saobraćaj će danas biti zatvoreni delovi ulica Kolarčeva, Terazije i Kralja Milana.

Ovo će dovesti do promena u javnom gradskom prevozu u pomenutom periodu:

– trolejbusi sa linija 19, 21, 22, 29 i autobusi sa linije 31, saobraćaće na skraćenoj trasi od perifernih terminusa do Trga Slavija.

– vozila sa linija 24, 26, 37 i 44, u oba smera, saobraćaće trasom: Trg republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Autobusi sa linija 37 i 44 u smeru ka periferiji koristiće stajalište "Trg republike", zajedno sa linijama 24 i 26.

– vozila sa linije 27, u smeru ka Trgu republike, saobraćaće: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Makedonska – Trg republike.

Uobičajeno kretanje gradom otežaće i radovi na tramvajskom koloseku u Karađorđevoj ulici, koji će trajati celu subotu i nedelju. Zbog toga će tramvajska linija 2 biti preinačena u 2L, a saobraćaće relacijom Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Beogradska – Trg Slavija – Gospodarska mehana.

Takođe, biće uspostavljena autobuska linija 2A koja će saobraćati od SRC "Milan Gale Muškatirović", preko Pristaništa, do Glavne železničke stanice.

Tramvajska linija 11, saobraćaće sa oznakom 11L, od Bloka 45, preko Glavne železničke stanice, do Tašmajdana.

Defilei Rakovičkog karnevala "okupiraće" Ulicu patrijarha Joanikija na Vidikovcu. Početak manifestacije planiran je u subotu od 15 sati, a u nedelju će se nastaviti od 12 časova. Međutim, kako javljaju iz Sektora za privremeni i planirani režim saobraćaja, deonica Ulice patrijarha Joanikija (na potezu od Pilota Mihaila Petrovića do Vidikovačkog venca), biće zatvorena već od 12 do 20 sati u subotu i od 10 do 17 časova u nedelju.

Međutim, ni to nije sve jer se danas od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić" ("Marakana") igra 157. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Dakle, Beograđani već od 16-17 časova mogu da očekuju gužve na prilazima Autokomandi, kako iz pravca Slavije, tako i sa autoputa, kao i Topčidera.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter