Izvor:
20.11.2017 u 00:18
0

MUKE NA KRUŽNOM TOKU: Pešaci prelaze ulicu van pešačkih prelaza!

Radovi na trotoarima oko kružnog toka trenutno zadaju muke onima koji se njima kreću. Iako uredno obeleženi, prelazi za mnogobrojne kao nevidljivi.

AUTOMOBILI i vozila javnog prevoza od četvrtka komotno prolaze kružnim tokom Slavija, ali su sada na muci pešaci, čija bezbednost u velikoj meri zavisi od njih samih. Oni će moći da odahnu tek kad radovi budu kompletno završeni, za petnaestak dana. Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da je plan rekonstrukcije Slavije rađen tako što se najviše računa vodilo upravo o pešacima.

– Kada se završe trotoari, biće ugrađene ograde koje će sprečiti pešake da prelaze ulice na mestima gde to nije predviđeno, odnosno usmeravaće njihovo kretanje. Ujedno, nove zebre napravljene su u skladu sa putanjama, koje će sugrađani koristiti da bi stigli do stajališta, koja su takođe izmeštena.

Da bi zaobišli radove na trotoarima oko centralnog trga, ali i na platou koji je u izgradnji, pešaci su juče koračali po kolovozu dok su automobili i tramvaji proletali pored njih. Oni koji nisu želeli da hodaju po ulici, morali su da gaze po blatu i kamenju, nanizanim paletama, ili da obilaze gomile peska. Kroz gradilište, teško su se probijali invalidi, sugrađani sa koferima u rukama.

Pojedini su sa decom u rukama prelazili ulice van pešačkih prelaza! Iako uredno obeleženi i desetak metara udaljeni od kružnog toka, za mnoge su nevidljivi. Uz obrazloženje da im je sada duži put, prelazili su ulice na mestima gde su zebre nekada bile, ne mareći za vozila koja im idu u susret.

Prema rečima sugrađana, problem je i to što mnoge saobraćajne znake koji upozoravaju one koji su za volanom da je tu pešački prelaz, zaklanjaju bilbordi.

STAJALIŠTE U NEMANjINOJ NIJE U FUNKCIJI

POŠTO radovi na Slaviji još traju, tramvajsko stajalište u Nemanjinoj nije u funkciji. Uprkos okačenom obaveštenju, sugrađani su čekali tramvaje i zbunjeno gledali kako šinska vozila prolaze pored njih. Stanice su i dalje kod Železničke stanice ili Pravnog fakulteta.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Instagram/dnevnadozabeograda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter