DONETE ODLUKE: Skupština grada Beograda završila rad


Skupština grada Beograda odlučila je danas o formiranju Odbora za podizanje spomen obeležja ubijenom premijeru Zoranu Ðinđiću, usvojila je više planova detaljne regulacije, kao i izveštaj o stanju u bezbednosti saobraćaja u glavnom gradu.

U popodnevnom delu sednice usvojena je i informacija o potrebi restauracije oštećenih i oronulih fasada na objektima i u prostorno kulturno-istorijskim celinama koje su utvrđene za kulturna dobra.

Kada je reč o Odboru za formiranje spomenika Ðinđiću, na njegovom čelu će biti dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, a među članovima su i dekan Filizofskog fakulteta u Beogradu Vojislav Jelić, vajar Svetislav Arsić Basara, dramski pisac Dušan Kovačević, gradski menadžer Goran Vesić, savetnik Predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić…

Odbornici su danas usvojili predloge rešenja da na Novom Beogradu dve ulice ponesu imena Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova, kao i predlog da Konfučije dobije spomenik u prestonici. 

Takođe, većina odbornika je podržala predlog da Novi Beograd dobije Trg preijateljstva Srbije i Kine i Konfučijevu ulicu, Voždovac Bulevar patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Osim toga, doneta je odluka i o podizanju spomenika Žambilu Žabajevu, kazahstanskom nacionalnom pesniku.


Tanjug
Foto: Facebook/Skupština grada Beograda
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro