Izvor:
30.05.2017 u 18:43
0

I PENZIONERI STOJE: Evo zašto u ovim tramvajima u Beogradu niko ne želi da sedi!

Zamazana, prljava i isflekana sedišta u tramvajima "špancima" razlozi su zašto većina Beograđana odlučuje da stoji tokom vožnje ovom vrstom javnog prevoza. Kada se vozila peru i koliko često, samo su neka od pitanja koja putnicima padaju na um dok njima "krstare" beogradskim ulicama.

Da se "španci" ne održavaju kako treba, jasno je svakome ko u njih uđe. Zato putnici i izbegavaju da sednu na uprljana sedišta, pa odluče da put – prestoje.

– S prijateljima koji su u Beograd došli iz Britanije ušao sam u tramvaj. Kada su videli kako su prljava sedišta, odbili su da na njih sednu – priča Nikola S. – Lice mi je bilo crveno od stida zbog izgleda tih stolica umazanih svim i svačim. Nije bilo sedišta koje nije imalo bezbroj mrlja.

Slična situacija je i sa autobusima i trolejbusima. Prljavi prozori i podovi vozila, debeli sloj prašine na sedištima… Putnicima i gostima prestonice ova nečistoća smeta. Nikome nije jasno zašto nije moguće povremeno obrisati vozila koja saobraćaju u sistemu GSP.

– Korisnici su u pravu kada kažu da su sedišta u tramvajima marke KAF nereprezentativnog izgleda – navode u Gradskom saobraćajnom preduzeću. – Posebno kada se uzme u obzir da su ovo moderna, savremena i, pre svega, nova vozila. Ipak, sve te fleke nastale su tokom saobraćanja tramvaja na našim ulicama. S obzirom na činjenicu da fizičko pranje stolica nije dalo zadovoljavajuće rezultate, angažovali smo nekoliko eksternih firmi koje se bave čišćenjem sedišta hemijskim sredstvima. Nažalost, ni oni nisu uspeli da ih operu.

Zato je GSP u prethodnoj godini započeo zamenu presvučenih sedišta PVC stolicama koje mogu ručno da se očiste.

BRIŠU IH, ALI NE DOVOLjNO DOBRO

ČISTOĆU gradskog voznog parka trenutno održavaju privatne firme "Mopeks" i "Pepeljuga". Prva je zadužena za čišćenje pogona "Karaburma", "Novi Beograd", "Kosmaj" i "Dorćol", dok je druga firma angažovana na pranju vozila u pogonima "Centrala" i "Zemun". I dok bi za dva dana ceo vozni park trebalo da prođe ispod krpe čistača, vozila na ulice izlaze kao da je po njima "mačka prešla repom".

novosti.rs
Foto:Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter