Čuveni KINESKI FILOZOF dobija sponik u BEOGRADU

Beograd

 

U Beogradu bi uskoro trebalo da bude podignut spomenik kineskom filozofu Konfučiju, a dve ulice na Novom Beogradu da ponesu imena maršala Tolbuhina i generala Ždanova - o tome će odbornici Skupštine grada odlučivati na sednici koja je zakazana za sredu, 8. juna.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za tada novu sednicu gradskog parlamenta, a predložio je da na njenom dnevnom redu bude 16 tačaka.

Jedna od njih je i rešenje o novim nazivima ulica i trgova, pa je predloženo da Novi Beograd dobije Bulevar Maršala Tolbuhina i ulice General Ždanovu i Konfučijevu, kao i Trg prijateljstva Srbije i Kine, da Voždovac dobije Bulevar Patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o podizanju spomenika kineskom filozofu Konfučiju i nacionalnom pesniku Kazahstana Žambilu Žabajevu.

Odbornci će na novoj sednici, pored ostalog, razmatrati planove detaljne regulacije nekoliko delova grada, predlog dopuna programa obnove objekata javne namene, dopune odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, promeni osnivačkih akata javnih preduzeća čiji je osnivač grad, izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za 2015. godinu...

Po skraćenom postupku će se odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i vršilaca dužnosti direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća čiji je osnivač grad.

Izvor:Tanjug
Foto:  Twitter/Doris Hemrich

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro