Izvor:
05.02.2017 u 14:10
0

Deaktiviranje BOMBE: Prozori na zgradama otvoreni, policija na sve strane!

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata pronađena na gradilištu "Beograda na vodi" biće deaktivirana danas pre podne. Neutralisanje bombe biće izvršeno u periodu od osam do 10 sati, trajaće samo 10 minuta, a prethodiće mu upozorenje sirenama.

Pripreme za celu akciju počele su još u 6.30 sati, kako su juče najavili iz sektora za vanredne situacije.

U Savskoj ulici ispred Železničke stanice je još od tih ranih jutarnjih časova primetan veliki broj saobraćajne policije.

Njih dvadesetak čeka na znak kada će postaviti barikade, koje pripremljene stoje na trotoarima, i zatvoriti ulicu za vozila i prolaznike. Savska ulica i njeni bočni prilazi, biće nepristupačni od osam do 10 sati.

Ipak, da li zbog bombe ili ranog nedeljnog jutra, ljudi na ulicama gotovo da nema. Sudeći po prozorima na zgradama, stanari nisu zabrinuti. Uprkos preporukama zvaničnika, roletne na većini prozora nisu spuštene, dok su neka okna čak i širom otvorena.

Bomba je nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilograma, od čega je 250 kilograma eksploziva i hemijski upaljač, pa ne sme da bude pomerana, već će biti bezbedno uništena na licu mesta.

Zbog toga će u okviru neophodne procedure biti zatvarane ulice: Savska 19-35 (i poprečne ulice), Brodarska, kao i deo autoputa i saobraćaj na mostu Gazela, što znači da će celokupni saobraćaj u okolini biti zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove.

Takođe, iz zone navedenih i okolnih ulica preventivno se od subote u ponoć uklanjaju parkirana i zatečena vozila, ukoliko ih vlasnici na vreme sami ne pomere. Uklonjena vozila nalaziće se na parkingu Centra Sava.

Efekti detonacije mogu se osetiti u radijusu do 500 metara, dok su najbliže zgrade udaljene 400 metara, pa se stanarima ovog dela savetuje opreznost i preduzimanje neophodnih mera: spuštanje roletni, zatvaranje i udaljavanje od prozora i nikako se ne savetuje izvirivanje.

Stanarima okoline još se preporučuje pridržavanje svih mera s kojima će ih na vreme upoznati pripadnici MUP i Sektora za vanredne situacije (tel. 1985).

Za više informacija, ostanite uz happytv.rs.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter