Izvor:
05.12.2019 u 16:55
0

GRADI SE U OVČI Za izbeglice 750 stanova

U Beogradu će u narednim godinama, u cilju rešavanja stambenog pitanja izbeglica, biti izgrađeno više objekata socijalnog stanovanja u palilulskom naselju Ovča, a razmatra se i lokacija Makiško polje, kaže glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

U Ovči je izgrađen jedan od četiri planirana bloka za socijalno stanovanje u kome je prošle godine useljeno 250 stanova, podsetio je Stojčić u izjavi za Tanjug i dodao da će i preostala tri bloka imati po oko 250 stanova.

– Pred potpisivanjem ugovora sa izvođačem smo, tako da očekujemo da krajem sledeće godine bude gotov još jedan blok, a predstoji nam projektovanje i tender za izgradnju još dva – rekao je Stojčić i dodao da će u stanove u Ovči ukupno biti useljeno oko 3.500 izbeglica koje žive na teritoriji Beograda, a nemaju rešeno stambeno pitanje.

Oni se, pojasnio je Stojčić, u te stanove useljavaju bez ikakve naknade i nakon nekoliko godina, kada se steknu zakonski uslovi, mogu da ih otkupe po veoma povlašćenoj ceni, koja ne pokriva ni cenu izgradnje.

To je, dodao je, važno kako bi stambeno pitanje izbeglica u Beogradu konacno bilo rešeno.

Stojčić je istakao da će se nastaviti sa izgradnjom socijalnih stanova i dodao da postoji nekoliko lokacija koje se razrađuju, a pre svega Makiško polje, gde će se nalaziti nekoliko hiljada stanova.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter