Izvor:
05.12.2019 u 15:01
0

SPORT ZA SVE Mališani sa invaliditetom i smetnjama u hali „Aleksandar Nikolić“


U Sportskoj hali "Aleksandar Nikolić" održana je manifestacija inkluzivnog karatkera pod nazivom "Sport za sve", a namenjena deci sa invaliditetom i sa smetnjama u razvoju.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanosavljević, koja je otvorila manifestaciju, rekla je da je to nastavak jedne lepe ideje koja je započeta pre dve godine pod sloganom "Sport za sve".

– Sport mora da bude dostupan svima i to i jeste trajno opredeljenje Grada Beograda kada je u pitanju podrška osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju. Ne smeju da postoje razlike i zato se mi angažujemo i dajemo maksimalnu podršku kako bi svi imali jednake šanse i mogućnosti u radu – rekla je Stanisavaljević.

Ona je navela da će Grad Beograd nastaviti da daje podršku projektu "Sport za sve", a učesnicima je poželela da se danas lepo provedu.

Inače, broj osoba sa inavliditetom koje se bave sportom se iz godine u godinu povećava, a Grad Beograd će izdvojiti značajna sredstva za sportske stručnjake koji će raditi sa osobama sa smetanjama u razvoju.

Predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Grada Beograda Velibor Knežević rekao je da je ovo druga godina kako se manifestacija organizuje u ovoj dvorani i šalje poruku mira i ljubavi u svet.

– Pre dva dana smo obeležili dan osoba sa invaliditetom i grad je promovisao divnu priču o zajedništvu pod nazivom ''Beograd jednakih mogućnosti''. Želeo bih naročito da istaknem da Srbija dobija inkluzivne terene, jedan je izgrađen u Ćićevcu, a drugi se gradi u Beogradu. U našem gradu se odvija mnogo manifestacija koje su posvećene osobama sa invaliditetom i o njima se vodi računa na različite načine'' – rekao je Knežević.

Na manifestaciji učestvuje oko 500 dece iz Beograda, a sa njima i paraolimpijci Draženko Mitrović, Marija Mičev i Željko Dimitirijević, koji je sa dvoje mališana svečanim simboličnim činom otvorio manifestaciju sa 20 različitih sportskih disciplina.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter