Izvor:
04.12.2019 u 22:46
0

ZIME NE SME BITI Grejanje prioritet za gradsku vlast


Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je da Javno-komunalno preduzeće Beogradske elektrane zimu dočekuje spremno i da se njegov rad upravlja prema potrebama građana.

On je podsetio da su od sinoć svi izvori toplotne energije u dvadesetčetvoročasovnom režimu isporuke i poručio da su topli domovi građana prioritet za Grad Beograd.

– Svi toplotni izvori, što obuhvata 14 toplana i 22 kotlarnice, od sinoć su zbog niskih spoljašnjih temperatura vazduha prešli u 24-časovnu proizvodnju i isporuku toplotne energije svim potrošačima na teritoriji Beograda. Najbitnije nam je da građani i ove zime imaju kvalitetno grejanje i zbog toga Elektrane prate vremenske uslove iz sata u sat, i kao u ovom slučaju, u najkraćem vremenskom roku reaguju prema trenutnoj prognozi – naveo je gradonačelnik.

Dodao je da to preduzeće ima ugovorene dovol?ne količine energenata za grejnu sezonu čija se isporuka vrši sukcesivno prema potrebama.

Među njima je, kako kaže, 95 odsto prirodnog gasa, odnosno fosilnog goriva koje je najmanje štetno za životnu sredinu. Radojičić je naveo i da nema većih kvarova na mreži i naveo da je broj reklamacija od početka grejne sezone na nivou prosečnog. Gradonačelnik je podsetio da je ovo prvi prelazak na 24-časovno grejanje u ovoj grejnoj sezoni.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter