Izvor:
02.12.2019 u 09:39
0

BEOGRAD SPREMIO ZAHTEV ZA ODŠTETU Na penalima 1,77 miliona evra

Direktor JKP GSP "Beograd" Radiša Momčilović izjavio je danas da su se isporukom svih 174 autobusa stekli uslovi da GSP naplati kompaniji "Hajger" penale za kašnjenje u isporuci.

– Sada kada su svi autobusi isporučeni, stekli su se uslovi propisani ugovorom da GSP naplati kompaniji ''Hajger'' penale za kašnjenje u isporuci u iznosu od 1,77 miliona evra. Zahtev za isplatu penala poslaćemo ove nedelje – najavio je Momčilović.

On se zahvalio Gradu Beogradu, a posebno zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, na podršci koju daje ovom preduzeću, saopštio je Beoinfo.

Ove godine je izvršena nabavka 244 nova autobusa i tako je u jednoj godini obnovljena trećina autobuskog voznog parka ovog gradskog saobraćajno preduzeća. To je najveća pojedinačna nabavka autobusa u jednoj godini u istoriji GSP-a, koja traje 127 godina. Narednih nedelja ćemo raspisati tendere za kupovinu 100 zglobnih autobusa sa dizel motorima i 40 trolejbusa, za šta su obezbeđena finansijska sredstva, rekao je Momčilović.

Kako je istakao, kada te nabavke budu realizovane, prosečna starost autobusa u GSP-u biće oko pet godina, a pre samo šest godina starost autobusa bila je preko 11 godina.

Prosečna plata vozača u GSP-u 2013. godine iznosila je oko 49.000 dinara, a u januaru sledeće godine iznosiće oko 71.000 dinara.

Na nama je sada da opravdamo podršku koju nam grad pruža, rekao je Momčilović.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter