Izvor:
15.11.2019 u 11:44
0

VESIĆ podržao PROTEST BICIKLISTA! Slede KAZNE za bahato PARKIRANJE!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podržao je danas bicikliste koji su u Vasinoj ulici protestovali nezadovoljni parkiranjem automobila na nedavno iscrtanoj biciklističkoj stazi i istakao da je izdat nalog da se posebno kažnjava bahato parkiranje.

Udruženje građana "Ulice za bicikliste" organizovalo je juče protest u Vasinoj ulici, a uz paradajz izveli su performans, kako bi ukazali na problem parkiranja na biciklističkoj stazi.

"Biciklisti koji su juče postavili paradajz na biciklističkoj stazi, kako bi skrenuli pažnju na bahato parkiranje, potpuno su u pravu. Biciklističke staze služe za bicikle, a ne za bahate vozače i njihovo iživljavanje. Nažalost, nije ovo jedina bicklistička staza koja služi za parkiranje", rekao je Vesić na Studiju B, a saopštila Gradska uprava.

On je istakao da je izdat nalog da se posebno kažnjava bahato parkiranje.

"Nažalost, u gradu nema dovoljno saobraćajnih policajaca ni komunalnih milicajaca da sankcionišu bezobrazluk sa parkiranjem ''na minut'' i sa ''četiri migavca'' na svakom mestu gde se dešava", dodao je Vesić.

On je naveo da je Grad Beograd počeo da rešava ovaj problem, te dodao da će se od 1. decembra rešiti "bahato raznošenje robe" po gradu tokom čitavog dana i zaustavljanje saobraćaja.

Takođe, rekao je da će Grad od januara rešiti problem parkiranja "na minut" na ulici, na biciklističkim stazama i na trotoroarima.

Prema njegovim rečima, Grad završava nabavku visoko tehnološki napredne opreme kakvu imaju mnogi veliki gradovi Evrope koji su rešili taj problem.

"Od januara i ovaj problem na teritoriji grada koji je zoniran biće rešen. Nove kamere će pokrivati sve najvažnije ulice, pa će bahati vozači da plaćaju kazne, a ne da vuku čitav grad za nos", rekao je Vesić.

Tanjug.rs
Foto: twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter