Izvor:
14.11.2019 u 21:29
0

SVE JE SPREMNO: Od SUTRA PRESTONICU krasi NOVOGODIŠNJA RASVETA poput svetskih metropola!

Dekorativna rasveta na Brankovom mostu u Beogradu, koji je osvetljen sa 346 reflektora, večeras je puštena u rad čime je najavljeno sutrašnje puštanje novogodišnje rasvete u srpskoj prestonici. Medijske ekipe su puštanje u rad rasvete na Brankovom mostu pratile sa broda kojim su se provozale zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, koji je rekao da je taj most konačno osvetljen onako kako treba da budu osvetljeni mostovi.

Kako je precizirao, Brankov most je osvetljen sa 346 reflektora sa obe strane koji su kompjuterski povezani. "To znači da možemo da radimo različite animacije. Trenutno se na mostu menjaju boje srpske zastave i to ćemo moći da radimo kada nam dođu gosti iz drugih zemalja, u bojama zastava tih zemalja, kao i da ispisujemo određene poruke", rekao je Vesić i dodao da je osvetljenje Brankovog mosta koštalo milion evra manje nego osvetljenje na Mostu na Adi. Večeras je, naveo je, osvetljena i Bajrakli džamija sa 61 reflektorom i dodao da je ovo najava za novogodišnju rasvetu u Beogradu, koja će biti puštena sutra uveče na ukupno 122 lokacije.

"Ukupno ćemo postaviti 2.769 svetlećih figura, 198 svetlosnih zastora i oko 3.400 lančanica tako da će posle Madrida, Beča, Moskve i Londona, i Beograd od sutra imati novogodišnju rasvetu", dodao je Vesić. Naveo je da je veoma ponosan što javna rasveta u srpskoj prestonici radi veoma kvalitetno. "Osim što smo osvetlili Brankov most, osvetlićemo i druge javne objekte. Osvetljena je Kalemegdanska tvrđava, što smo uradili prošle godine, kao i čitav niz drugih javnih objekata. Svaka nova fasada u gradu koja se obnavlja dobija rasvetu. Uredili smo skoro 500 fasada, a sada će ih biti još više s obzirom da smo usvojili odluku da to možemo da radimo zajedno sa stanarima", dodao je Vesić.

U trenutku dok je brod prolazio pored Beograda na vodi, zamenik gradonačelnika je primetio da je taj deo grada potpuno promenio izgled prestonice.

"Pogledajte kako izgleda taj kej koji je potpuno osvetljen za razliku od keja preko puta, što pokazuje da se Beograd lepo razvija i napreduje", dodao je Vesić.

tanjug.rs
Foto: instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter