Izvor:
07.09.2016 u 19:57
0

STIGAO DEMANTI: Nadležni aerodroma Nikola Tesla odbacuju optužbe za pogrešnu najavu leta

Kompanija Aerodrom Nikola Tesla najoštrije je demantovala i odbacila kao potpuno netačne medijske napise da je sluzbenica te kompanije najavila jedan let rečima "Let za Tel Aviv, Palestina…".

"Nakon detaljne istrage i prezentovanih dokaza, utvrđeno je da zaposleni na Aerodromu Nikola Tesla nisu učinili ovakav nedopustiv propust, koji se pominje u medijskim napisima", navodi se u saopštenju.

Na beogradskom aerodromu objave putem razglasa obavljaju se u skladu sa predviđenim obrascem, u kojem se pominje grad ka kojem se putuje, ali ne i država, objašnjavaju.

"AD Aerodrom Nikola Tesla nastaviće da u svom radu poštuje zvanične stavove Republike Srbije u međunarodnim odnosima", zaključuje se u saopštenju.

Mediji u Srbiji i Izraelu preneli su ranije da je jedna službenica aerodroma navodno više puta rekla preko razglasa da putnici "na letu za Palestinu" idu do izlaza C3.

Na pitanje putnika zašto je pomenula Palestinu, službenica je objasnila da je let "za Tel Aviv, a ne Izrael", objavio je izraelski sajt Ynet, a preneo list "Tajms of Izrael".

Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Emanuel Nakšon je incident opisao kao zabrinjavajući i dodao:

"Potpuno je neprihvatljivo da zvaničnik sa mikrofonom u ruci može tako da iskrivi realnost."

Ambasador Izraela u Srbiji Alona Fišer, kojoj se jedan putnik požalio, izjavila je da je generalni direktor avioprevoznika "Er Srbija" Dane Kondić "reagovao sa zaprepašćenjem" kad mu je rekla da se incident dogodio, da se duboko izvinio i uverio je da stav zaposlenog ni na koji način ne odražava stavove "Er Srbije".

Sledećeg dana, međutim, Kondić je kontaktirao izraelsku ambasadu u Beogradu i rekao im da je spornu objavu pročitao radnik aerodroma, a ne "Er Srbije", i da je on zatražio od aerodroma da protiv te žene preduzme određene mere.

Portparol "Er Srbije" je za "Tajms of Izrael" rekao da je aviokompanija upoznata sa " izveštajima netačne objave na aerodromu u Beogradu i zatražila je od aerodroma da istraži problem".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter