Izvor:
20.11.2017 u 15:28
0

GRIGOR DIMITROV POSLE OSVAJANJA ZAVRŠNOG MASTERSA U LONDONU: Sledeći veliki cilj je Grend Slem!

Bugarski teniser smatra da su sportisti iz ovog regiona predodređeni za uspehe i u teškim uslovima.

U izjavama za medije posle okončanog finala i prvog osvojenog trofeja Grigora Dimitrova na njemu prvom finalu Završnog Mastersa ATP turneje, u Londonu, učesnici ovog spektakularnog sportskog događaja su izneli svoje viđenje meča, sezone i izazova koji predstoje u narednom periodu.

Čestitke na velikom uspehu preneli “šampionu iz komšiluka”, i u odgovoru na pitanje – da li mi Balkanci imamo neke posebne motive da postajemo sportski šampioni, Grigor je sa puno emocija odgovorio.

– Da, ponosan sam na to da sam sportista sa Balkana, dela sveta koji se često zanemaruje, posmatra “sa visine”. Ali, pretpostavljam da je i zato motiv svih nas i jači da se dokažemo, kako ostalima – tako i sebi.

– Ne postoji druga istina nego ta da si jasan sam sa sobom – da li nešto možes da uradiš, da li si kadar da to ostvariš. Mislim da mi, sportisti iz naših krajeva, učeni svime što su naši prethodnici iskusili u teškim uslovima u kojima su stvarali svoje uspehe, itekako možemo dobro da osetimo da li to imamo u sebi – ili ne.

-To je sadržaj i “mentalno tkanje” koji je karakterističan za naše šampione i velike sportske uspehe svih velikih sportskih asova sa Balkana.

-Hvala veliko na čestitkama, Srbija! – sa ponosom zaključuje svoj razgovor sa medijima Grigor Dimitrov, sjajni teniski as iz zemlje naših južnih suseda.

– Ponosan sam na sve što sam ostvario u Londonu ove nedelje, po prvi put se takmičivši u društvu najboljih osam igrača sezone u karijeri. Pre početka turnira sam imao blagu bojazan da li ću sebi i ostalima opravdati svoju ulogu u Londonu, ali sam iz meča u meč podizao nivo samopouzdanja, i mislim da je ulazak u finale bio sasvim opravdan, na moje veliko zadovoljstvo.

– I ja i Grigor smo zaslužili ovu čast, obojica smo mogli da osvojimo trofej – i obojica bismo smatrali da bi to bio pravedan ishod. Dao sam sve od sebe na terenu, u svakom meču – a pogotovo danas u finalu. Ono što je najvažnije je da sada ne žalim ni za čim, niti ću!” otvara svoje obraćanje novinarima David Gofan.

U vezi sa čestim namernim ometanjima njegovih servisa od strane publike koja je bodrila Dimitrova, belgijanac skoro nije rekao ni reč: “Na meni je bilo da se bavim svojom igrom, od prvog do poslednjeg poena.

Razvoj događaja je hteo da sam loše servirao upravo u gemu u kome se to dešavalo, ali je Grigor bio spreman da iskoristi moju trenutnu slabost, podigne nivo igre, bude više agresivan, i ostvari prednost koja se ispostavila kao presudna. Moja jedina prava šansa da ostvarim pobedu je bila u prvom gemu trećeg seta, ali se to nije desilo,” dokazuje da je pre svega vrhunski fer-plej sportista Gofen.

– Pobediti Rafu i Rodžera u istom turniru je samo deo pozitivnih osećanja koje nosim sa sobom iz Londona posle ove nedelje. Osećam se da sam sada i bolji igrač, pre svega u mentalnom smislu. Dokazao sam da su ovakvi uspesi mogući i nadalje u mojoj karijeri, da ih mogu “dodirnuti” – i jasno vidim dalji put ka njima. Već sledeće nedelje me očekuje veliki izazov, oličen u 27000 navijača u impozantnom ambijentu stadiona u Lilu, i predstojeće finale Dejvis Kupa će biti još jedna prilika da sebi potvrdim ovo što sam ovde uradio, u svakom smislu,

– Grigor i ja smo predstavnici skoro iste generacije, one koja se “ugnezdila” između vrhunskih asova poput Rodžera, a zatim Rafe, Novaka, Endija – i “mladog talasa” koji je poslednih meseci pokazao sav svoj potencijal. Drago mi je da smo ovim uspehom obojica dali važnost igračima našeg doba, i mislim da ćemo i dalje ostvarivati uspehe na terenu koji će nas činiti ponosnima na naš doprinos ovoj igri!” u maniru velikog sportskog diplomate završava svoje obraćanje medijima David Gofan.

– Priča o mom uspehu večeras, a uopšte i svemu što sam postigao i nagovestio ove godine – svodi se isključivo na naporan i pravilan rad sa pravim ljudima. Nema ovde nikakve magije, čarobnih sadržaja, drugih uticaja. Naravno, ne ide sve samo u jednom pravcu, i tu treba pronaći sebe – znati šta i kada nešto treba da daš da bi nešto dobio – i zbog čega nešto moraš i da izgubiš- počinje svoje obraćanje medijima šampion Dimitrov.

– Za uspeh u tenisu – put kojim se ide do vrha mora da bude jasno prepoznat, i nema prečica. Zato i znam da sam sada zaslužio da budem ovde, da osvojim ovaj trofej, i zbog čega sam imao najbolju sezonu u svojoj karijeri ove godine. Već početkom sledeće godine će situacija u teniskom vrhu postati mnogo zanimljivija, vraćaju se dosadašnji veliki asovi, protiv kojih smo svi sazrevali kao igrači, najčešće kroz poraze.

– Ni sada ih nikako ne treba podceniti. Zapravo, o tome uopšte neću razmišljati, jer i sada znam šta sve moram da učinim da bih postao još bolji igrač, koji su ciljevi koje ja i moj tim moramo da ispunimo da bismo bili zadovoljni. Laskavo je, ali daleko od toga da je celishodno, ostvariti ovakav uspeh kao što je osvajanje Završnog Mastersa u Londonu – i priznanja koja iz toga slede. Ali, bez daljeg napretka, novih ciljeva – sve ovo postaje potpuno besmisleno – i iz takve spoznaje crpim svu motivaciju da i dalje napredujem,” trezveno rezimira uspehe ove sezone Dimitrov.

– Prvi sledeći veliki cilj bi bio, konačno, osvajanje Grend Slem trofeja, nešto čemu sam bio blizu u više navrata, a naročito u Melburnu. Čini mi se da sada veoma dobro “osećam” svoje mesto u teniskom vrhu, i to nužno nije vezano sa činjenicom da sam treći igrač sveta.

– Rad sa pravim ljudima me je preporodio, “otvorio oči” u pogledu pravih vrednosti, motiva, ciljeva, radne etike, posmatranja života i karijere kao sleda malih uspeha i ostvarenja – svakog dana. To su lekcije koje su mi značile sve na svetu, i ostajem dosledan sledbenik i učenik i nadalje!” sa ponosom ističe kako je uspeo da se “izvuče” iz dugog perioda poteškoća i loše igre talentovani as.

– Da li sam mogao da ostvarim i više ove sezone. Da, mogao sam, ali svakako ne žalim sada za time. Doćiće i pravo vreme za ta ostvarenja. Jedino zbog čega bih žalio bi bilo kada ne bih dao sve od sebe na terenu, – jasan je Grigor.

Izvor: Telegraf
Foto: instagram/grigordimitrov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter