Izvor:
12.09.2017 u 17:21
0

Kraj juniorske karijere: Olga Danilović ulazi u profesionalne vode!

Olga Danilović napravila je veliki uspeh na US Openu, pošto je u juniorskoj konkurenciji osvojila trofej u dublu.

Mlada srpska teniserka je u paru sa godinu dana mlađom Martom Kostjuk iz Ukrajine u finalu bila bolja od Hrvatice Lee Bošković i Kineskinje Ksju Vang (6:1, 7:5).

Olga Danilović je osvojila treći grend slem u karijeri u igri parova, pošto je prethodno slavila na Rolan Garosu prošle godine sa Paulom Arijas Manjon iz Španije, a zatim ove sezone na Vimbldonu sa Slovenkom Kajom Juvan.

"Obe smo ispale u singl konkurenciji ranije nego što smo očekivale, pa nam je dubl bila šansa da dođemo do trofeja. Imale smo malo problema u prvom kolu, jer nam je trebalo malo vremena da se nađemo, iako smo prethodno igrale zajedno u Kanadi. Drago mi je što smo na kraju opravdale status prvih favorita", poručila je za "Sportski žurnal" iz Njujorka Olga.

Šesnaestogodišnja Olga Danilović bila je ta koja je "vodila" dubl.

"Volim da budem ta koja vodi duet, a ne samo da stojim sa strane. Takav mi je temperament. Sa druge strane mislim da je i marti tako odgovaralo", priznala je mlada teniserka.

Ćerka poznatog srpskog košarkaša, sada predsednika KSS Predraga Danilovića, kaže da osvajanje pehara u Njujorku za nju predstavlja prekretnicu u karijeri.

"Ovaj trijumf mi je značajan iz razloga što je poslednji u juniorskoj karijeri. Ovim uspehom stavljam tačku i prelazim u profesionalne vode. Lepo je da se završi na takav način", poručila je Olga Danilović.

Ona je rekla da ne može 100 odsto da tvrdi da na Australijan Openu, jedinom grend slemu koji joj nedostaje, neće igrati u juniorskoj konkurenciji 2018. godine.

"Kako sada stvari stoje juniorska konkurencija je završena priča. Sada želim da igram Australijan Open, ali u seniorskoj konkurenciji".

Ona je napomenula da odmah kreće tim putem.

"Po povratku u Beograd iz Njujorka, napraviću samo kratku pauzu, a onda opet na turnire. Pokušaću da dobijem 'vajld' karte za neka jača takmičenja, kako bih što više spustila renking pred Australijan Open", jasno je poručila Olga Danilović.

sportski žurnal
foto: instagram/olga danilovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter