Izvor:
15.04.2018 u 17:18
0

PRVA POBEDA RED BULA: Rikardo slavio u Kini !

Vozač Red Bula Danijel Rikardo pobednik je današnje trke u Šangaju za Veliku nagradu Kine, u šampionatu Formule 1.

Australijanac je ostvario šesti trijumf u karijeri, prvu u sezoni u kojoj je prethodno dva puta pobedio Ferarijev vozač Sebastijan Fetel, tako što je u 46. krugu, 10 krugova pre kraja, pretekao Valterija Botasa iz Mercedesa. Na trećem mestu završio je Kimi Rakonen iz Ferarija.

Aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa bio je četvrti. Na petom je Maks Ferštapen iz Red Bula, čiji je incident sa Fetelom obeležio trku, pa je nemački vozač, koji je na startu imao pol poziciju, završio kao osmi.

Fetel vodi u generalnom plasmanu sa 54 boda, dva više od Hamiltona, Botas ima 40, a Rikardo 37. Naredna trka Formule 1 vozi se 29. aprila za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter