Izvor:
28.10.2017 u 15:35
0

Nema predaje, legendo: Marijan Beneš vodi najtežu borbu u životu!

Legendarni jugoslovenski bokser Marijan Beneš u teškom je zdravstvenom stanju poslednjih meseci, a nedavno je primljen u bolnicu u Banjaluci zbog opšte slabosti organizma.

Beneš godinama boluje od Alchajmerove bolesti, ne može da priča, teško se kreće i često ne prepoznaje ljude kojima je okružen.

Legendarni bokser leči se u Kliničkom centru Republike Srpske i u Centru za rehabilitaciju u banjalučkom naselju Trapisti, a do sada nije dobio pomoć ni Grada Banje Luke, niti Olimpijskog komiteta BiH, saznaje sarajevski list Avaz.

Doktor, nutricionista, herbalista i bivši bokser Tomo Lukić iz Tuzle kaže da je Benešu zakrčeno 90 odsto krvnih sudova koji dovode kiseonik, krv i hranu u mozak. On je, ujedno, pokrenuo i humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za Beneša.

Dolaziću u Banju Luku kad god budem mogao da posetim Beneša. Napravio sam program novog načina ishrane i to će mu osigurati sve lekove koji se primenjuju u lečenju. Verujem da će tako pročistiti vene i arterije, te smanjiti zakrčenja – rekao je Lukić.

Sličnu akciju u Beogradu je pokrenuo bivši bokser Partizana Dragan Dimić. Njih dvojica su dobila potvrde da će Benešu u pomoć doći velikani boksa Ljubiša Simić, Boro Novaković, Ace Rusevski, Mirko Puzović, Slobodan Kačar, Tadija Kačar, Damir Škaro i Nermin Šabanović.

Pozvali smo prijatelje da se odazovu pozivu za pomoć Benešu i od tada su Dimiću i meni počeli da se javljaju bokseri koji nisu znali za njegovo zdravstveno i finansijsko stanje. Javljaju se i aktivni bokseri, ali i oni koji su odavno u penziji – kazao je Lukić.

Marijan Beneš je osvojio sve moguće titule u BiH i bivšoj Jugoslaviji, kao i zvanje prvaka Evrope, koje je godinama uspešno branio.

avaz
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter