Izvor:
30.05.2016 u 05:36
0

POLJACI PRVACI: Rukometaši Kjelcea novi šampioni Evrope

Rukometaši poljskog Kjelcea postali su novi prvaci Evrope, pošto su danas posle sedmeraca pobedili mađarski Vesprem u finalu završnog turnira Lige šampiona, igranog u Kelnu.

Na kraju regularnog dela utakmice bilo je 29:29, na kraju produžetaka 38:38. Vesprem je tokom većeg dela meča bio bolja ekipa. Vodio je na poluvremenu 17:13, a sredinom drugog poluvremena i 25:17, ali je Kjelce za oko 10 minuta uspeo da izjednači i izbori produžetak.

Kjelceu je ovo prvi trofej evropskog prvaka, a do njega su došli u trećem učešću na "fajnal foru" u poslednje četiri sezone. Vespremu je ovo drugi uzastopni poraz u finalu završnog turnira.

Najefikasniji u Vespremu bili su srpski internacionalac Momir Ilić, i Ugalde Garsija sa po sedam postignutih golova, dok je u Kjelceu nezaustavljiv bio Tobijas Rajhman sa devet golova.

Strelac odlučujućeg sedmerca bio je Akizu Aginagalde.

Treće mesto osvojio je Pari Sen Žermen posle pobede nad Kilom od 29:27.

Izvor: Beta
Foto: Facebook/Vive Tauron Kielce

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter