Izvor:
10.12.2019 u 09:32
0

ZAGRMEO: Izbacivanje ruskih sportista je politička odluka! PREDSEDNIK RUSIJE objasnio i kako će rešiti problem!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija ima pravo da uloži žalbu na odluku Svetske antidoping agencije (VADA) da takmičarima iz ove zemlje zabrani učešće na najvećim sportskim takmičenjima.

VLADA je u ponedeljak donela odluku da ruski sportisti u naredne četiri godine ne mogu da se takmiče na Letnjim i Zimskim olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu u fudbalu pod svojom zastavom zbog sakrivanja doping testova.


OBAVEZNO PROČITAJTE

SRBIN (22) UBIJEN U CENTRU BRATISLAVE: Brutalno udaran u glavu, policija traži pomoć u hvatanju ubice!

PLAN ZA PLJAČKU GROBA SMISLIO U ZATVORU: OVO je osoba sa BIZARNIM PLANOM skrnavljena GROBA! (FOTO)

MUKA ZA VLASNIKE AUTOMOBILA: Skuplja registracija od 1. januara!


Putin je iz Pariza, nakon razgovora sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, progovorio o doping skandalu. Prvi čovek Rusije je rekao da zaključci VADA ne sadrže pritužbe upućene ruskom nacionalnom olimpijskom komitetu.

– A ako protiv njega nema pritužbi, zemlja bi morala da se takmiči pod nacionalnom zastavom. To piše u olimpijskoj povelji. To znači da je, u tom aspektu, odluka VADA prekršila olimpijsku povelju. Imamo sve osnove za žalbu – rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da krivce treba kazniti na drugi način.

Svaka kazna treba da bude individualna i treba da bude povezana sa onim što je učinila jedna ili druga osoba. Kazna ne može da bude kolektivna i da se primenjuje na ljude koji nemaju nikakve veze sa određenim kršenjima. Ako neko donese takvu odluku o kolektivnom kažnjavanju, mislim da postoje svi razlozi za pretpostavku da osnova takvih odluka nije briga o čistoći međunarodnog sporta, već politička razmatranja koja nemaju nikakve veze sa interesom sporta ili olimpijskim pokretom – dodaje on.

Foto: Arhva
Izvor: Kurir sport

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter