Izvor:
20.11.2019 u 17:35
0

KRIKET REPERZENTACIJA SRBIJE: Piroćancu debitantski svetski rekord!

Sa 104 trčanja koje je ostvario u svom debitantskom meču u dresu Srbije, Adrijan Danbar postavio je novi svetski rekord, a o kolikom uspehu se radi, objašnjavaju u Kriket federaciji Srbije, govori to da je iza sebe ostavio jednu od najvećih legendi kriketa Rikija Pontinga iz Australije.

Kriket nije sport koji je popularan u Srbiji, ali jeste u Indiji, Australiji i drugim zemljama Komenvelta, kao i u Južnoafričkoj Republici, odakle je i rodom novopečeni srpski reprezentativac Adrijan Danbar.

On je sa svojom ženom, koja je rođena u Pirotu, ali je veći deo svog života provela u Kejptaunu, došao u prestonicu peglane kobasice, gde je odskora osnovao IT kompaniju, a slobodno vreme provodi igrajući kriket u Beogradu.

Kriket igra od 6. godine, a kaže da je ponosan na svoj uspeh i dodaje da nije bilo nimalo lako.

Pre dolaska u Srbiju i Pirot, Danbar se je godinama takmičio u svojoj rodnoj zemlji, a kako kaže, utoliko što Srbija ne spada u top timove poput Indije i Australije, uspeh je još veći.

Osim reprezentacije, ovaj pirotski zet igra za klupskog šampiona Srbije u kriketu, ekipu Starog grada iz Beograda, a kaže da je dobro prihvaćen od strane kolega u reprezentaciji.

Šta je Danbar učinio?

Kriket nije popularan u Srbiji i većina ljudi ne zna pravila igre, a predsednik Kriket federacije Srbije Haris Dajč objašnjava o kolikom je uspehu reč.

Danbar je rekord postavio na meču protiv Bugarske koji se oktobra odigrao na Krfu u Grčkoj u svom debitantskom meču i rekord se odnosi upravo na učinak u debitantskim mečevima.

Meć je odigran u T20 formatu, što je najpopularniji format, kaže Dajč, a mečevi traju do 3 sata, što nije mnogo, s obzirom da mečevi kriketa mogu da traju i po nekoliko dana.

Srbija je na ovom meču izgubila od Bugarske, ali je Danbar postavio rekord na koji su u Kriket Federaciji izuzetno ponosni.

Adrijanov rekord verifikovan je od strane Međunarodne kriket federacije, a on se trenutno nalazi u Južnoafričkoj Republici i očekuje nove mečeve u dresu reprezentacije Srbije.

Izvor: Južne vesti
Foto: Adrijan Danbar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter