Izvor:
01.09.2019 u 10:18
0

SRPSKI VESLAČ MILOŠ VASIĆ: „Sigurno ćemo biti konkurenti za medalju na OI!“

Srpski reprezentativac u veslanju Miloš Vasić, posle izborene norme za Olmpijske igre u dvojcu sa Martinom Mačkovićem, rekao je da jučerašnjim rezultatom ostvaren cilj koji je planiran za ovu godinu.

Vasić i Mačković obezbedili vizu za OI u Tokiju, posle pobede u B finalu na Svetskom prvenstvu u Austriji rezultatom 6.33,91, a takmičenje u Otenshajmu završili na ukupno sedmom mestu.

– Juče smo završili Svetsko prvenstvo i ispunili smo prvi cilj koji je bio planiran za ovu godinu, a to je norma za Olimpijske igre u Tokiju. Konkurencija je bila paklena, najjača u dvojcu ikada po svim parametrima. Borba za prvih 10 mesta bila je u dve sekunde – rekao je Vasić.

Vasić je istakao da je generalno zadovoljan nastupom na SP, a da je razlog lošeg rezultata u A finalu došao kao posledica nedovoljnog broja trka ovog dvojca.

– Imali smo dosta dobre nastupe i trke, ali mislim da smo nešto lošiju trku imali za plasman u A finale. Razlog toga je što smo svega četiri meseca u ovom sastavu. Sigurno je da nam treba više trke. Dobro je da smo pokazali ozbiljnu brzinu i uspeli da ipak pobedimo u jucerasnjoj trci, da izborimo normu i pokažemo još jednom da ćemo biti, ako Bog da zdravlja i dobrog rada, sigurno konkurenti za medalju u Tokiju – rekao je veslač iz Malog Zvornika.

Vasić je debitantski nastup na Olimpijskim igrama imao 2012. godine u Londonu, a četiri godine kasnije bio je u timu Srbije i u Rio de Žaneiru.

– Drago nam je da smo povećali broj srpskog tima za Tokio. Ovo je moja treća olimpijska norma za redom, a drago mi je da je Martin uspeo već u prvoj sezoni da ispuni svoj cilj i plasman na Igre, što je san svakog sportiste – zaključio je Vasić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter