Izvor:
30.05.2019 u 10:03
0

SPORTSKE IGRE MLADIH: Počinje karavan u Nišu i Surdulice!

Sportske igre mladih (SIM) nastavile su karavan u Nišu i Surdulici predhodna dva dana i okupile hiljade dece.

Niš je prvi put bio domaćin Igara tako što se ceremonija otvaranja odigrala u prepunoj hali "Mika Antić", uz prisustvo gradonačelnika Darka Bulatovića.

Baklju prijateljstva u halu je unela Lola Radivojević, prva teniserka na nacionalnoj rang listi Srbije do 16 godina, koja je bila u pratnji osmogodišnje Lare Orlović, takođe teniserke.

Predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović uručila je specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta i Igara gradonačelniku Niša Bulatoviću i predsedniku Skupštine opštine Surdulica Novici Tončevu.

I u Surdulici je gradski trg bio mali da primi veliki broj dece na ceremoniji otvaranja, koju su ulepšali animatori na štulama i obučeni u klovnove, kao i vatromet i konfete koje su letele gradom.

Atmosfera u Surdulici, gde je takođe prvi put održana ova manifestacija, bila je na vrhuncu kada je, uz fanfare, zajedno sa maskotom Igara lavom Viktorom, upaljenu baklju unela Anđela Stojković sa drugaricama iz košarkaškog kluba Radnik.

"Mnogo dece i omladine došlo na trg na otvaranje, videli smo osmehe na njihovim licima. I kada su oni srećni onda smo i mi političari i rukovodioci zadovoljni. Ovo je praznik za naš grad, mi smo mali i nemamo često ovako velike događaje. Hvala Sportskim igrama mladih Srbije što su izabrali i nas da budemo deo Igara i pre svega da usrećimo decu Surdilice", istakao je Tončev.

Sutra se Igre sele u Sremsku Mitrovicu, gde će SIM Srbije proslaviti šesti rođendan, a dan kasnije na redu je Irig na obroncima Fruške Gore.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter