Izvor:
26.09.2018 u 08:21
0

„Orlovi“ udaraju na domaćina: Srbija na startu treće faze SP igra sa Italijom!

Italija je večita inspiracija odbojkašima Srbije. Jedan od klasika 19. SP zakazan je za večeras (21.15) – u prvom kolu grupe J treće faze šampionata u Torinu sastaju se sa domaćinom. Motivisani Srbi obećavaju žestok okršaj, veruju da imaju snagu da na kolena bace velikog rivala i tako se za korak primaknu cilju – plasmanu u polufinale.

– Došli smo na pola puta. Ulaskom među šest najboljih ostvarili smo jedan deo cilja. Za ovo smo se spremali dva meseca, i nadam se da smo sazreli za ono što nam predstoji. Neće biti nimalo lako, naročito sa Italijanima, koji uz sebe imaju i navijače. Mislim da imamo kvalitet da se nadigravamo sa domaćinom i da možemo da ostvarimo neke svoje planove – naglašava primač Marko Ivović.

Čak sedmorica naših reprezentativaca, kao i selektor Nikola Grbić, igraju ili su igrali u italijanskoj ligi. Atanasijević i Podraščanin su zvezde novog prvaka Peruđe, a Kovačević je adut Trentina, koji je letos pojačao Lisinac. Kormilar Grbić je strateg Verone… Na Apeninskom poluostrvu su igrali Petrić, Jovović i Luburić.

– Italija ima kvalitetne odbojkaše, koji su dosta toga pokazali do sada. Sigurno je da navijači ulivaju snagu. Ali kvalitetni smo i mi. Dolaskom u Torino ostvarili smo cilj, ali se nećemo na tome zaustaviti – ističe kapiten Nemanja Petrić.

Srbi i Italijani su u poslednje dve decenije odigrali više velikih utakmica. Poslednji put sastali su se u Kraljevu, kada su "azuri" na startu Lige nacija oduvali "orlove" sa 3:0. Ali sada je ulog polufinale SP. Italijani su na šampionatu ostvarili sedam pobeda uz jedan poraz (Rusija 2:3). Naši su bili za nijansu manje uspešni, jer imaju poraz više. A kada se pogleda statistika igrača, stiče se utisak da su Italijani favoriti. Kapiten Ivan Zajcev je drugi server, napadač i peti poenter SP, Simone Ancani je peti bloker, a Osmani Huantorena deseti server. Od naših, samo je Nikola Jovović među deset, kao treći tehničar. Italijan Simone Đineli je osmi dizač šampionata.

novosti.rs
Foto: ossrb.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter