Izvor:
14.08.2018 u 17:01
0

ODLAZI U PENZIJU POSLE 17 GODINA U FORMULI 1: Šampion koji je zaustavio Šumahera, završava karijeru!

Vozač Meklarena Fernando Alonso saopštio je danas da na kraju sezone napušta Formulu jedan.

– Nakon 17 divnih godina u ovom neverovatnom sportu, vreme je da napravim promenu i krenem dalje. Uživao sam u svakom minutu ovih neverovatnih sezona i ne mogu dovoljno da zahvalim svima koji su doprineli da sve bude tako posebno – rekao je Alonso.

Alonso je u Formuli jedan debitovao 2001. i od tada je slavio na 32 trke, zabeležio je 22 pol pozicije i 97 puta je bio na podijumu. Šampion je bio dva puta, 2005. i 2006. godine, dok je tri puta kao drugi završavao šampionat.

Alonso će ostati upamćen kao vozač koji je zaustavio Mihaela Šumahera. Posle pet uzastopnih titula legendarnog Nemca, usledile su dve Španca.

On je naveo da je još pre nekoliko meseci doneo odluku.

– Ostalo je još nekoliko trka ove sezone i učestvovaću u njima sa više posvećenosti i strasti nego do sada – rekao je Alonso.

Alonso je zahvalio svima u Meklarenu i istakao da će njegovo srce uvek biti s tom ekipom. Bivši vozač Minardija, Renoa i Ferarija je, na kraju, zahvalio svim bivšim ekipama, klupskim kolegama, konkurentima, prijateljima, novinarima i svima sa kojima je saradjivao tokom karijere u Formuli jedan.

– Posebno svojim navijačima širom sveta. Siguran sam da će nam se putevi ponovo ukrstiti u budućnosti – naveo je Alonso.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter