Izvor:
19.02.2018 u 06:11
0

PARTIZAN SRUŠIO ZVEZDU U PAKLU ČAIRA: Crno-beli osvojili Žućkovu levicu posle šest godina!

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u niškom "Čairu" u finalu Kupa Radivoja Koraća – 81:75 (25:9, 24:22, 16:24, 16:20).

Crno-beli su "Žućkovu levicu" osvojili posle šest godina, a ovo im je prvi trofej još od 2014, kada su bili šampioni Srbije.

Zvezda je trofej u Kupu osvajala četiri puta u prethodnih pet godina, na ovom turniru u Nišu je branila "Žućkovu levicu", ali je Partizan danas bio bolji.

Crno-belima je ovo 14. uspeh u nacionalnom Kupu.

Ekipa Nenada Čanka je furiozno počela meč. Pogađali su crno-beli iz svih pozicija, pogodili i prva četiri šuta za tri poena…

S druge strane, nisu dozvolili "večitom rivalu" da se razmahne, pa su poeni Nemanje Dangubića iz petog sekunda utakmice bili jedini Zvezdini iz igre u uvodnih 14 minuta!

Partizan je tokom prvog poluvremena imao i "plus 20".

Crveno-beli su bolje ušli u drugo poluvreme, činilo se da će se u potpunosti vratiti u meč, ali su crno-beli taj napad rivala odbili i uspeli da održe dvocifrenu prednost.

Novi nalet Zvezda je imao u poslednjoj deonici, pa je u 35. minutu prišla na samo "plus tri" – 66:69. Jasno je bilo da sledi dramatična završnica.

Međutim, crno-beli nisu dozvolili preokret. Tim Dušana Alimpijevića je i u poslednjem minutu prišao na samo tri koraka (73:76), a onda je Đorđe Gagić dao dva poena i praktično rešio pitanje pobednika.

Crno-bele je predvodio Najdžel Vilijams-Gos sa 21 poenom, Novica Veličković postigao je 13, a Đorđe Gagić 12.

Najefikasniji u Zvezdi sa po 14 bili su Nemanja Dangubić i Milko Bjelica.

Vilijams-Gos proglašen je za najboljeg igrača i strelca večerašnjeg finala. On je, pored 23 poena, imao i sedam asistencija, uz tri skoka.

Organizatori turnira, grad Niš i regionalni savez istočne Srbije, dobio je priznanje Košarkaškog saveza Srbije.

Kurir
Foto: Facebook/KK Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter