Izvor:
08.07.2016 u 02:52
0

DONETA ODLUKA: NEBOJŠA ČOVIĆ izabran za predsednika CRVENE ZVEZDE!

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ostaće na toj funkciji i narednih pet godina, odlučeno je večeras na Izbornoj Skupštini kluba.

Čović je jednoglasno izabran na Skupštini koja je održana na Malom Kalemegdanu sa 32 glasova prisutnih.

Veliko zadovoljstvo mi pričinjava činjenica da smo napravili veliki posao za ovih pet godina, da smo napravili i dobar rezultat na terenu, stabilizovali klub, i sada moramo da razmišljamo šta i kako dalje. Novi model Evrolige je vrlo opasan jer zahteva još veću angažovanost svih, na svim nivoima u klubu – rekao je Čović za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, ukupan prihod kluba za prethodnih pet sezona iznosio je 28 miliona evra, od čega je oko 12 miliona potrošeno na izmirivanje prethodnih obaveza, iz perioda od 2000. godine do 11. 8. 2011.

Država je za prethodnih pet sezona obezbedila ukupno četiri i po miliona evra, što je predstavljalo 16 odsto ukupnih prihoda, dok je preostalih 23,5 miliona klub obezbedio svojim aktivnostima i od sponzora koji nisu državna preduzeća. Crvena zvezda je u tom periodu platila dva miliona i 700 hiljada evra na ime poreza i doprinosa, što su obaveze prema državi – dodao je Čović.

On se zahvalio gradu Beogradu, Vladi Republike Srbije i svima koji su pomogli klubu u prethodnih pet sezona.

Prema podacima koje je izneo Čović, klub je u poslednjih pet godina odvojio 9,5 miliona na naknade za igrače prvog tima, a treneri su u prethodnih pet sezona ukupno koštali klub 1,2 miliona evra. Prošlogodišnji tim, koji je ostvario veliki uspeh i uz dve titule i plasman u četvrtfinale Evrolige, vredeo je 2,5 miliona evra bruto, a najskuplji igrač bio je Kvinsi Miler sa godišnjom platom od 400.000 dolara.

Delegati su tokom Izborne Skupštine saznali i da će prihodi od Evrolige u narednoj sezoni biti neznatno veći u odnosu na prošlu, a to je novčani prihod od 200.000 evra kao zagarantovana suma i 37.000 za svaku pobedu u prvoj fazi takmičenja.

Prema rečima prvog čoveka crveno-belih, projekcija budžeta za sledeću sezonu je između pet i po i šest miliona evra.

Tanjug
Foto: Twitter/EurohoopsTR

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter